Uniunea Europeană pune la bătaie 12.000 de euro într-un concurs pentru crearea noului logo ecologic care va fi introdus din iulie 2010 drept simbol oficial pentru produsele ecologice de pe întreg teritoriul Uniunii Europene (UE).

În cadrul competiţiei vor fi selectaţi trei câştigători, iar deţinătorul locului 1 va primi un premiu în bani în valoare de 6.000 de euro. Cei de pe locurile 2 şi 3 vor primi 3.500 de euro, respectiv 2.500 de euro.

Concursul este adresat studentilor la Artă şi design din cele 27 state membre ale UE şi este organizat de către Directoratul General pentru Agricultură şi Dezvoltare Ruralp din cadrul Comisiei Europene.

Noul logo va fi obligatoriu pentru toate produsele ecologice pre-ambalate din statele membre şi va fi aplicat voluntar pe toate produsele ecologice care nu sunt pre-ambalate şi care provin din UE sau care sunt importate din ţări terţe.

Lucrările se pot încărca pe pagina specială a concursului, www.ec.europa.eu/organic-logo până la data de 25 iunie 2009.

Competiţia pentru noul logo ecologic UE va fi evaluată de un juriu format din experţi din sectorul agriculturii şi producţiei ecologice, precum şi din profesionişti în design renumiţi la nivel internaţional.