The Guardian a intrat în posesia misivelor adresate de succesorul reginei Elisabeth miniştrilor Cabinetului de la Londra. Publicarea a 27 de scrisori după 10 ani de bătălii în justiţie îl prezintă pe prinţul Charles adresându-le miniştilor britanici scrisori pe subiecte diverse, de la Războiul din Irak până la terapii complementare. Scrisorile, cu caracter secret au fost trimise în 2005 şi 2006 şi arată politica directă şi insistentă a prinţului Charles faţă de prim-ministrul de atunci Tony Blair şi de câţeva figuri-cheie ale Cabinetului Laburist al acestuia.”

„Scrisorile dezvăluie lobby-ul făcut de Printul Charles la guvernului britanic”, titrează Le Monde.

„Exterminarea bursucilor, protejarea Albatrosului de Patagonia și a cărnii de vită britanice, arhitectura urbană și regimul alimentar al alevilor din South Gloucestershire.. Acest inventar fără sfârșit oferă o imagine despre preocupările Prinţului Charles prin prisma scrisorilor adresate diferiților membri ai guvernului în 2004 și 2005. Aceste scrisori private, care au fost făcute publice alimentează dezbaterea: un prinț care caută să facă presiuni asupra guvernului poate deveni rege al Angliei?”

„NSA ar putea fi privată de colectarea masivă de date în SUA”, mai scrie Le Monde.

„Camera Reprezentanţilor a adoptat miercuri o reformă ce interzice Agenţiei de Securitate Naţională NSA colectarea de date în masă pe teritoriul SUA, ca răspuns la scandalul suscitat de dezvăluirile făcute de Edward Snowden cu aproape doi ani în urmă. Cu 338 de voturi pentru şi 88 împotrivă, camera inferioară a Congresului SUA a votat un proiect de lege denumit Freedom Act, care mai trebuie să fie examinat de Senat până la sfârşitul lunii mai. Această reformă, care se bucură de sprijinul preşedintelui Barack Obama, eşuase anul trecut în Congres. Legea ar modifica un articol controversat din Patriot Act, adoptat după atentatele din 11 septembrie 2001 şi care ar urma să expire la 1 iunie. Textul documentului interzice în mod explicit colectarea masivă şi sistematică de date ale americanilor, inclusiv telefonice de către NSA.”

„Vaticanul intenţionează să recunoască statul Palestinian într-un nou tratat”, titrează The New York Times.

„Vaticanul a anunţat miercuri că va semna în curând un tratat care include recunoașterea "statului Palestina", un gest simbolic ce oferă o greutate semnificativă, un impuls în contextul intensificării sprijinului internaţional pentru suveranitatea palestinienilor, care ocolește negocierile paralizate cu Israelul. Liderii palestinieni au apreciat poziţia Sfântului Scaun ca fiind deosebit de importantă având în vedere statura internațională a Papei Francisc. Pentru israelieni gestul a fost o lovitură emoțională, deoarece Papa Francisc are relații profunde cu evreii, ce datează de decenii.”

„Industria farmaceutică are nevoie de miliarde de dolari pentru cercetare în antibiotice”, titrează The Wall Street Journal.

„Este nevoie de o investiție de miliarde de dolari în industria farmaceutică globală pentru a alunga amenințarea rezistenţei  supervirusurilor la medicamente, "potrivit unui economist de frunte ]ntr/un material pe tema rezistentei antimicrobiene.”\

„De ce analiştii pieţei energiei se înşală în privinţa preţurilor petrolului”, scrie portalul de ştiri american Business Insider.

„Încă o dată, ne-am trezi cu piețele reacționând mai degrabă la datelor macro decât la cele fundamentale, Goldman Sachs reiterând poziţia sa în privinţa petrolului, iar EIA tranzacţionând în spatele datele sale, din nou. În primul rând, toate clasele de active tind să reacționeze la mișcări centrale bancare și /sau date macro, mai mult decât fundamentele reale. Dolarul slab, în special, a creat mai multe poticniri în industria petrolieră decât orice alt factor macro în ultimele luni.”