Potrivit surselor citate de Reuters, printr-un joint venture cu fondul suveran de investiţii China Investment Corp (CIC), COFCO îşi va unifica participaţiile majoritare pe care le deţine la traderii Nidera şi Noble Agri într-o nouă entitate, denumită COFCO International Holdings, care va fi condusă de CEO-ul Noble Agri, Matt Jansen. 
După ce diviziile Nidera şi Noble Agri vor fi combinate, propriile operaţiuni din China ale COFCO vor fi incluse în COFCO International şi astfel va lua naştere un jucător de talie mondială pe piaţa cerealelor, care va avea o prezenţă fără egal în China. COFCO va controla 80% din COFCO International Holdings, iar CIC restul de 20%. 

Analiştii susţin că noua companie va avea un impact major asupra comerţului cu cereale după ce va fi deplin integrată. 

'Cred că va fi un jucător important dată fiind mărimea sa', a declarat economistul şef de la ANZ Bank, Paul Deane. 
'Celălalt aspect este pe partea de consum, dat fiind faptul că va avea un accent important pe China. Noua firmă va avea o bază solidă acolo şi în următorii cinci sau zece ani importurile de produse agricole ale Chinei vor fi unul din domeniile de creştere', a adăugat Paul Deane. 

Transformarea COFCO dintr-o mică agenţie de achiziţii într-un jucător de talie mondial în decurs de câţiva ani marchează o evoluţie semnificativă în comerţul mondial cu cereale, având în vedere că această companie este considerată cel mai bine informat trader de pe pieţele de cereale şi oleaginoase din China, cele mai mari şi cu cea mai rapidă creştere pieţe din lume. 

În ultimii ani, COFCO şi-a diversificat activităţile pe segmentul de downstream şi, în prezent, se ocupă de producţia de făină, procesare de soia şi creşterea porcilor. De asemenea, compania vinde produse alimentare scumpe de genul vin şi ciocolată.

AGERPRES