„O criză valutară în spirală, alimentată  de sancțiunile occidentale și de prăbuşirea preţului petrolui, a determinat Banca Centrală a Rusiei să ridice rata dobânzii luni seara, o mișcare drastică ce vizează sustinere rublei, ameninţată de colaps, mai scrie Wall Street Journal.

„Creşterea ratei dobânzii la miezul nopţii în Rusia a panicat interesele”, scrie publicaţia germană Die Welt. „Rusia are cea mai mare rată a dobânzii de la falimentul din 1998. La miezul nopţii, Banca Centrală a surprins ridicând rata dobânzii de la 10.5 la 17%. Dar această măsură nu va fi de ajuns.”

„Rusia face o mutare care uimeşte”, citim în portalul de ştiri Business Insider.

„Rusia a ridicat rata dobânzii de referinţă  la 17% de la 10,5%. Potrivit unei declarații a Băncii Centrale, Rusia a luat decizia măririi ratei dobânzii după prăbușirea rublei, survenită luni. Măsura este menită  să limiteze devalorizarea semnificativă a rublei și inflația. Anunțul Băncii Centrale a fost făcut la ora 0, ora României.”

„Rata dobânzii urcă la 17% în Rusia”, scrie The New York Times, în pagina electronică de Business. „Sancţiunile occidentale şi prăbuşirea preţului petrolului au slăbit economia şi au devalorizat rubla.”

„Trei persoane, printre care şi autorul luării de ostatici, au murit la Sydney”, citim în publicaţia Le Monde. „Poliţia a luat cu asalt cafeneaua din Sydney pentru a elibera cele 17 persoane ţinute ostatice timp de 15 ore. Autorul luării de ostatici a fost ucis.”

„Australia îşi plânge morţii din asediu”, titrează The Guardian.

„Katrina Dawson și Tori Johnson au fost ucişi în timpul intervenţiei poliţiei în cafeneaua din Sydney, în care zeci de persoane erau ţinute ostatice. Atacatorul, Man Haron Monis a fost, de asemenea, ucis în intervenţie.”

„Boom-ul xenofob îngrijorează Germania”, scrie publicaţia spaniolă El Pais. „Peste 15.000 de oameni au participat la o demonstraţie împotriva musulmanilor din Dresda, iar aceste proteste constituie deja o problemă politică serioasă.”