În perioada iunie-august 2014, H&M a înregistrat un profit net de 5,3 miliarde de coroane (740 milioane de dolari), peste estimările analiştilor, care se aşteptau la 5,27 miliarde de coroane. Joi dimineaţă, acţiunile companiei suedeze au scăzut la bursă cu 4%, la 301 coroane, cel mai redus nivel din ultimele şase luni.

Noul format al magazinelor şi investiţiile în alte branduri, inclusiv & Other Stories and Cos, au stimulat majorarea vânzărilor în perioada iunie-august 2014. De asemenea, compania s-a extins online pe patru noi pieţe, inclusiv în China. H&M a amânat lansarea în India până 2015 după ce iniţial anunţase că va intra pe această piaţă în toamna lui 2014. Anul viitor, compania va deschide magazine în Taiwan şi Macao.

Profitul înainte de taxe s-a ridicat la şapte miliarde de coroane în perioada iunie-august 2014, în linie cu estimările analiştilor. În perioada 1-23 septembrie, vânzările au urcat cu 7%, mult sub avansul de 20% înregistrat în august, pe fondul vremii neobişnuit de reci.

La sfârşitul lunii august H&M avea de 3.341 de magazine, faţă de 2.964 de magazine la 31 august 2013. Compania se extinde pe plan global pe fondul creşterii concurenţei din partea rivalilor, cum ar fi retailerul online Asos Plc şi grupul britanic Primark. În 2015, H&M îşi va extinde operaţiunile online pe zece noi pieţe, iar anul acesta vrea să-şi deschidă încă 375 de magazine.

Companiile occidentale sunt interesate să intre pe marile pieţe emergente, cum este şi India, pentru a-şi majora vânzările, afectate de încetinirea creşterii economiei în Europa şi America de Nord.

Primele magazine H&M din România au fost inaugurate în primăvara anului 2011. Compania H&M (Hennes & Mauritz) a fost înfiinţată în 1947, în Vasterls, Suedia. AGERPRES