Profitul net consolidat al Sonae Sierra, în prima jumătate a lui 2008, a fost de 1,3 milioane de Euro, în comparaţie cu profitul înregistrat în aceeaşi perioadă în 2007 – 163,7 milioane de Euro. Această variaţie a profitului net a fost influentata influenţată de profiturile nete indirecte care au fost afectate negativ de creşteri în capitalizarea randamentelor pieţei în Europa.

Rezultatele directe ale companiei sunt în scădere, de la 44.2 milioane de Euro în prima jumătate a anului 2007, la 34.9 milioane de Euro în această perioadă. Această scădere este explicată de costurile financiare nete crescute.

În ceea ce priveşte rezultatele indirecte, compania a înregistrat o pierdere de 33.5 milioane de Euro în prima jumătate a anului 2008, în timp ce in aceeaşi perioadă a anului trecut, a avut un câştig de 119.5 milioane de Euro.

Pierderile înregistrate de companie au fost totuşi atenuate de câştigurile evaluare în Brazilia, o piaţă care nu a fost afectată de criză.

În cazul Sonae Sierra, creşterea randamentelor a condus la o reducere a valorii de investiţii în proprietăţi de 3,3% sau 126,6 milioane de Euro. Principalele efecte s-au simţit în Portugalia, care a suferit o pierdere de 60,9 milioane de Euro, şi Spania (o pierdere de 66,9 milioane de Euro), în timp ce alte ţări europene au avut o pierdere de 10,5 milioane de Euro, iar Brazilia a avut un câştig de 11,7 milioane de Euro. În termeni de modificări în ponderea medie a capitalizării randamentelor din portofoliu, aceste pierderi corespund cu o creştere de la un randament mediu de 0,16% în Portugalia şi de o creştere de 0,44% în Spania. Câştigurile din Brazilia corespund cu o reducere de 0,48% în ponderea medie a randamentelor.

Această pierdere potenţială de 126,6 milioane de Euro, rezultată din schimbări în rentabilitate, a fost în mod semnificativ atenuată printr-o evoluţie favorabilă la nivel de operare. Efectul combinat de modificări din proiecţiile din chirii, banii cheie, alte venituri nete şi cheltuielile de întreţinere şi de capital, a condus la o creştere a valorii proprietăţilor de 75,4 milioane de Euro.

Tot în această perioadă, închirierile rezervate de companie au crescut cu 4,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2007. Rata de ocupare medie în portofoliu a fost stabilă, ajungând la 96,3% din 30 iunie 2008 faţă de 96,5% din 30 iunie 2007.

Compania a înregistrat astfel o pierdere totală, în valoare creată pe investitii, de 47 de milioane de Euro – corespunzand procentului de 1,2% din investiţiile din proprietăţi.