Constructorul de case WCI era activ in domeniu din 1946. In viata companiei au mai fost crize, dar nu ca cea din ultimul an. Din acest motiv, WCI Communities Inc. a fost nevoita, dupa 62 de ani de activitate sa ceara falimentul. Motivul a fost faptul ca nu a reusit sa obtina finantari, iar in ultimele 12 luni a pierdut 90% din valoarea ei. CEO-ul Jerry Starkey a anuntat ca isi da demisia, iar locul sau va fi preluat de directorul de operatiuni (COO) David Fry. Singura bula de oxigen pentu rWCI este suma de 100 milioande de dolari pe care o are de incasat din cateva surse.
Compania activa in special in statul Florida, unde piata a scazut cu 5%, iar preturile cu 16%. Omul de afaceri Carl Icahn, presedintele companiei a declarat ca „ne-am straduit sa evitam falimentul in ultimele 12 luni, dar aceasta masura a devenit necesara, deoarece ne-a fost imposibil sa obtinem finantare, iar totalul datoriilor noastre se ridica la 1,92 miliarde dolari”.

Concret, compania are active de 2,18 miliarde de dolari si datorii de 1,92 miliarde. Ultima incercare a de revigorare fost luna trecuta, cand a cerut creditorilor sa transforme datorii de 125 milioane de dolar iin obligatiuni, iar acestia au refuzat, cerand cash. Falimentul nu a fost asa de rasunator precum cel al Tousa Inc, care a avut datorii de 2,24 miliarde dolari.

Pentru companie, „vremurile bune” nu erau asa de mult timp in urma, deoarece in 2004 a primit premiul „America’s Best Builder” de la Asociatia Nationala a Constructorilor de Case din SUA si revista Builder Magazine.

Surse: Bloomberg si Reuters