“Pentru ediţia din acest an a evenimentului IMWorld, am reuşit să aducem pentru pasionaţii de gadgeturi mai multe dispozitive inovatoare. O noutate în acest sens este prezentarea primei tablete Mozilla. Deşi nu este încă lansată pe piaţă, tableta va putea fi testată în România. Nu este singura noutate, trebuie menţionat şi faptul că, în cadrul evenimentului, vor putea fi testate şi alte dispozitive inteligente, de ultimă generaţie, precum Google Glass, un bancomat pentru moneda virtuală Bitcoin, imprimate 3D, dar şi drone profesionale”, a declarat Cristian Hossu, Managing Partner al Universum Events, organizatorul IMWorld.

Astfel, participanţii la IMWorld 2014 vor avea posibilitatea să cumpere bitcoins, moneda virtuală faimoasă în întreaga lume, pentru că, în cadrul IMWorld 2014, va fi amplasat un ATM pentru bitcoin, cu ajutorul căruia se vor putea face tranzacţii, atât din lei în bitcoins, cât şi invers.

În cadrul evenimentului, vor fi expuse şi mai multe imprimante 3D: Makerbot Replicator 2, Ultimaker 2, UP Plus, UP!Mini, o imprimantă 3D industrială, dar şi tehnologii inovatoare de imprimare cu cerneală solidă. De asemenea, se vor regăsi şi două modele de 3Doodler.

3Doodler este primul stilou cu ajutorul căruia se poate „desena” 3D, din plastic, orice obiect, fără ca cel care îl foloseşte să deţină cunoştinţe tehnice. Dipozitivul este foarte uşor de utilizat şi practic, iar cu acesta se pot realiza schiţe 3D, desene, machete, sculpturi etc.

Cu ajutorul imprimantelor 3D, se poate „printa” orice, de la jucării, la piese de înaltă calitate, precum cele folosite la construcţia rachetelor. De exemplu, de curând, a fost lansată în spaţiu prima rachetă care deţine componete făcute cu ajutorul unei imprimante 3D, iar Airbus a anunţat, de asemenea, că va folosi aceste dispozitive pentru a „construi” părţi din noile avione ale companiei.

Dintre dispozitivele Mozilla, tableta menţionată mai sus nu este singurul produs prezent la IMWorld 2014. În cadrul evenimentului, va fi prezentat şi Smartphone Flame, un telefon destinat în special dezvoltatorilor, dar care poate fi achiziționat și de consumatori.

Alte produse care vor putea fi testate sunt și smartphone-urile proaspăt lansate ale celor de la Lenovo, care au atras atenția publicului datorită autonomiei bateriei de până la trei zile. De asemenea, Withings Aura – sistem inteligent de monitorizare și îmbunătățire a somnului și Jawbone UP 24 – o brățară care permite monitorizarea mișcării, având ca funcție principală controlul greutătii, sunt alte câteva device-uri din categoria « Lifestyle » care vor fi expuse în cadrul evenimentului.