„Nu este un proces de privatizare, pentru că privatizarea înseamnă vânzarea participației statului la o companie către un terț. Noi suntem în procedura insolvenței, iar procesul acesta de vânzare implică vânzarea unor active”, a spus Bicu.

Administratorul judiciar al Olchim a mai oferit și câteva elemente din culisele a ceea ce se poate dovedi cea mai importantă tranzacție din ultimii ani în care este implicat statul român. „Avem în prezent nouă pachete de active scoase la vânzare. Există investitori interesați, există competiție pe fiecare dintre pachetele de active, nu există nicio formă de condiționare a investitorilor. Pot să vă spun că peste zece investitori au depus oferte”, a declarat Bicu.

Deși concurența pare a fi mare, prețul pe care urmează să-l încaseze creditorii poate să fie departe de cel așteptat. Motivul îl constituie existența unor pachete de active care nu sunt tentante pentru investitori, iar prețul primit pe acestea poate să tragă în jos prețul total. Pe de altă parte, pentru pachetele cele mai interesante, prețul are toate șansele să crească peste așteptări. „Noi avem un preț cerut pe fiecare dintre active, în sumă totală de 307 milioane de euro. Acesta este prețul derivat din raportul de evaluare întocmit în procedura insolvenței”, a precizat managerul Business Restructuring SPRL.