Astfel, MedLife ajunge la șase tranzacții efectuate într-un an, după achiziționarea pachetelor majoritare din grupul de firme SAMA & Ultratest, respectiv banca de celule stem Stem Cells Bank, preluarea integrală a centrului de imagistică medicală Prima Medical din Craiova și a două laboratoare din Iași și Constanța.  

Diamed Center operează 5 laboratoare, 2 clinici medicale, un centru de recuperare medicală, medicină estetică funcțională și 8 puncte de recoltare repartizate în București, Brăila, Tecuci și Focșani. Reprezentanții companiei estimează realizarea unei cifre de afaceri anuale de 800.000 de euro.

„2016 va reprezenta un nou an de vârf pentru MedLife în materie de achiziții, proiect de dezvoltare care va fi accelerat puternic în acest an. Dacă în ultimul an am finalizat șase tranzacții locale cu investiții de peste 5 milioane de euro, anul acesta valoarea bugetului alocat doar achizițiilor se va mări semnificativ, având ca strategie consolidarea poziției de lider la nivel național, diversificarea portofoliului de servicii și optimizarea activității pe segmentele de business existente”, a spus Mihai Marcu, Președinte CA MedLife.  

Odată cu finalizarea tranzacției, grupul Diamed Center va fi coordonat de unul dintre foștii acționari, astfel încât transferul de know-how și procesul de consolidare a noii companii în grupul MedLife să se desfășoare în condiții optime, în timp ce întregul personal medical și șefii de laborator vor rămâne neschimbați.  

Ca urmare a achiziției Diamed Center, MedLife va ajunge la o rețea de 23 de laboratoare, respectiv 32 de centre medicale repartizate în București și în țară.

MedLife a efectuat prima tranzacție a unui operator local în 2010, când a cumpărat 80% din grupul Policlinica de Diagnostic Rapid din Brașov. Achiziția a depășit valoarea de 3 milioane de euro, fiind cea mai importantă operațiune de cumpărare a unui furnizor medical local din România, derulată de un alt operator local de profil. Această tranzacție a fost urmată de alte două, pentru Grupul Genesys Arad și Maternitatea Eva din Brașov, MedLife devenind încă din anul 2012 operatorul medical cu cea mai bogată experiență în consolidarea pieței de profil, prin achiziția și integrarea de operatori medicali regionali.

Anul trecut, MedLife a preluat un pachet de 55% din grupul de firme Centrul Medical SAMA și Ultratest, unul dintre cei mai importanți operatori medicali din sud-vestul României, a achiziţionat integral două laboratoare în Iași și Constanța, a anunțat demararea procesului de achiziție pentru preluarea pachetului majoritar din banca Stem Cells Bank din Timișoara și a semnat tranzacția de preluare integrală a centrului de imagistică medicală Prima Medical.