Finlanda a devenit prima ţară din lume în care Internetul în bandă largă este un drept fundamental pentru cetăţeni, conform BBC.

Orice cetăţean finlandez, de la 1 iulie, are dreptul de a avea acces la o conexiune broadband de cel puţin 1 Mbps, în condiţiile în care autorităţile finlandeze au promis că vor conecta toată populaţia la o viteză de 100 Mbps până în anul 2015.

Toate companiile de telecomunicaţii vor fi obligate să furnizeze tuturor rezidenţilor finlandezi linii broadband care să ofere o viteză de transfer a datelor de minim un megabit pe secundă.

În ţara nordică, aproximativ 96% dintre cetăţeni au acces la Internet şi doar  4.000 de gospodării nu sunt conectate la Internet.

Un studiu realizat la comanda BBC, la nivel mondial, anul acesta a arătat că patru din cinci persoane consideră că accesul la Internet ar trebui să fie un drept fundametal.

Cele mai convinse state că accesul la Internet ar trebui considerat un drept fundamental au fost Coreea de Sud (96%), Mexic (94%) şi China (87%).

SURSA: BBC