În urmă cu un an, OMV a prelungit contractul lui Gerhard Roiss până în luna martie 2017, însă marţi Consiliul de supraveghere a precizat că a acceptat demisia acestuia, care va deveni efectivă la data de 30 iunie 2015. De asemenea, la reuniunea de marţi, Consiliul de supraveghere de la OMV a decis să integreze operaţiunile din domeniul gazelor şi energiei electrice în segmentul rafinare şi marketing. Noul segment de operaţiuni downstream va fi condus de Manfred Leitner, membru în boardul OMV, de la 1 ianuarie 2015, în timp ce vor fi purtate negocieri pentru un nou contract cu actualul director al diviziei de gaze şi energie, Hans-Peter Floren.

Consiliul de supervizare de la OMV a luat marţi aceste decizii de restructurare a echipei manageriale pe fondul informaţiilor apărute în media referitoare la o serie de neînţelegeri între Gerhard Roiss şi Hans-Peter Floren cu privire la operaţiunile OMV din domeniul gazelor naturale.

'OMV este într-o situaţie dificilă', a declarat, într-un comunicat de presă, Rudolf Kemler, directorul holdingului austriac de stat OTAG şi preşedintele boardului OMV. 'Situaţia de pe pieţele de bază este fundamental diferită faţă de supoziţiile care au stat la baza stabilirii strategiei din anul 2011. O atenţie specială trebuie acordată creşterii profitabilităţii şi optimizării profilului de risc', a adăugat Kemler.

În al doilea trimestru al acestui an, profitul operaţional al OMV s-a înjumătăţit din cauza crizei din Libia care a obligat OMV să majoreze producţia în ţările cu costuri mari de producţie cum este Norvegia.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Economiei, Departamentul pentru Energie, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber pe Bursa de Valori Bucureşti. AGERPRES