CITEŞTE ŞI

Eveniment

ANUNŢ PUBLIC pentru organizarea şi desfăşurarea evaluării/selecţiei prealabile privind desemnarea membrilor în Consiliul de administraţie al Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor "România Film"

Autor: |

RomâniaFilm a luat naştere la începutul anilor \'50, odată cu naţionalizarea cinematografiei româneşti, ca o companie de stat investită cu un rol important în domeniul finanţării producţiei de filme artistice, documentare, şi de desen animat româneşti şi în domeniul distribuţiei de filme româneşti şi de import.

Producţia naţională de filme se realiza din surse proprii obţinute din difuzarea filmelor, fără finanţare de la bugetul de stat. De atunci şi până în prezent, „RomâniaFilm” a continuat să existe sub diferite denumiri şi a cunoscut diverse faze de evoluţie şi dezvoltare.

În prezent, RomâniaFilm este o regie autonomă (Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor – R.A.D.E.F.), aflată sub autoritatea Ministerului Culturii, având ca principal obiect de activitate proiecţia de filme cinematografice, înfiinţată şi funcţionând conform Hotărârii Guvernului. nr. 530/1991 privind înfiinţarea de regii autonome şi societăţi comerciale.

Regia are 149 de angajaţi şi deţine în administrare un număr relevant de săli de cinematograf cu dependinţele acestora. Imobilele şi sălile propriu-zise aflate în administrare constituie obiect al proprietăţii de stat.

RomâniaFilm a avut şi are un rol important în promovarea celor mai importante producţii naţionale şi internaţionale. Misiunea definită pentru R.A.D.E.F. „RomâniaFilm” este să impulsioneze şi să diversifice activitatea în domeniul exploatării şi distribuţiei cinematografice, să optimizeze şi să rentabilizeze activitatea, mai ales prin creşterea numărului de spectatori în sălile de cinema şi prin construirea unui program de revitalizare a sălilor de cinema aflate în administrarea sa.

***

Ministerul Culturii lansează, astfel, procedura de recrutare a cinci membri ai Consiliului de Administraţie al RomâniaFilm, precum şi a unui membru reprezentant al Ministerului Culturii în acest Consiliu, conform prevederilor OUG nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a institutiilor publice, cu modificările ulterioare, care reglementează aceste acţiuni.

Misiunea postului

Noua conducere va fi mandatată cu putere şi autoritate largi şi va avea ca principală misiune să aducă această instituţie la standarde europene într-un timp rezonabil de scurt. Direcţiile şi acţiunile strategice vor fi discutate cu candidaţii în fazele avansate ale procesului de recrutare în aşa fel încât cel puţin o parte dintre acestea şi câteva obiective cuantificabile generice să poată să fie incluse în contractul de mandat al noii conduceri, restul criteriilor de performanţă urmând să fie identificate şi detaliate, cât mai repede posibil, şi după preluarea postului.

Rolurile şi responsabilităţile generale sunt cele obişnuite pentru orice post similar din mediul privat sau în companii publice de dimensiuni comparabile. Diferenţe specifice pentru RomâniaFilm sunt puţin semnificative.

Mandatul noului Consiliu de Administraţie este de 4 ani.

Profilul candidatului ideal este profilul obişnuit corespunzător nivelului de senioritate necesar ocupării unui asemenea post într-o companie privată sau publică de dimensiuni comparabile cu acest domeniu specific de activitate.

Cerinţele obligatorii pentru reprezentantul Ministerului Culturii sunt: studii universitare, experienţă de cel puţin 5 ani în domeniul de activitate al regiei autonome şi/sau în activitatea de administrare de societăţi comerciale ori regii autonome.

Cerinţele obligatorii pentru celelate persoane (5 posturi) sunt: studii universitare, experienţă de cel puţin 2 ani în administrarea/managementul unor regii autonome sau societăţi comerciale din domeniul de activitate al regiei autonome, inclusiv societăţi comerciale din sectorul privat. Aceste persoane nu pot fi selectate din rândul funcţionarilor publici sau al altor categorii de personal din cadrul autorităţii publice tutelare sau al altor instituţii publice.

Cerinţele obligatorii pentru toţi candidaţii sunt: nu pot fi administratori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile ori care au fost condamnate pentru gestiune frauduloasă, abuz de încredere, fals, uz de fals, înşelăciune, delapidare, mărturie mincinoasă, dare sau luare de mită, pentru infracţiunile prevăzute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării actelor de terorism, cu modificările şi completările ulterioare, pentru infracţiunile prevăzute la art. 143 -145 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, cu modificările şi completările ulterioare; membrii consiliului de administraţie nu pot face parte din mai mult de 5 consilii de administraţie ale unor regii autonome sau societăţi comerciale.

Selecţia se realizează cu respectarea principiilor nediscriminării, tratamentului egal şi transparenţei şi cu luarea în considerare a specificului domeniului de activitate al Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor „România Film”.

Criteriile de evaluare sunt: Educaţia; Experienţa managerială: vechimea totală, senioritatea, similaritatea (ca domeniu de activitate şi ca post/ funcţie), competenţe tehnice specifice domeniului de activitate şi postului; Profilul managerial: competenţe manageriale generale (financiare, planificare strategică, control, management organizaţional etc.), standarde profesionale, limbi străine; Profil personal: conduita, independenţa, relaţii interpersonale, influenţa, rezistenţa la stres şi frustrare, comunicare.

Procesul de selecţie

  • Candidatii trebuie să trimită un CV în limba română la adresa ca-radef@cultura.ro, până la data de 15 martie 2016.
  • Primirea candidaturii se va confirma prin e-mail cu „reply” la adresa de la care a fost trimis mesajul iniţial.
  • Candidaţii declaraţi admişi în urma selecţiei candidaturilor vor participa la proba scrisă - probă eliminatorie, care va conţine subiecte de management general şi pentru care nu este nevoie de bibliografie specifică, în data de 21 martie 2016, ora 1100, la sediul Ministerului Culturii (Bd. Unirii nr. 22, sector 3, Bucureşti).
  • Candidaţii declaraţi admişi în urma probei scrise vor depune documentele necesare pentru atestarea candidaturii (copie după diploma de licenţă şi documente care atestă experienţa necesară categoriei pentru care candidează). Neprezentarea acestora atrage după sine pierderea dreptului de a mai candida Aceştia vor susţine un interviu de fond cu membrii Comisiei de evaluare/selecţie prealabilă. Interviurile vor avea loc în termen de maximum 7 zile lucrătoare de la data publicării rezultatului probei scrise, candidaţii fiind contactaţi telefonic de către secretarul Comisiei de evaluare/selecţie prealabilă.
  • Rezultatele procesului de evaluare/selecţie prealabilă vor fi publicate pe site-urile RomâniaFilm şi pe cel al Ministerului Culturii.
  • Din această listă scurtă, autorităţile în drept vor numi viitorii membri ai Consiliului de Administraţie al RomâniaFilm.
SPUNE-TI PAREREA Capital - Comenteaza Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Postarea comentariilor se poate face in doua moduri:
  • Prin formularul de la finalul articolelor.
  • Prin intermediul contului de Facebook: în acest caz postarea comentariilor se face instant. Daca nu aveti deja cont de Facebook il puteti crea de aici https://ro-ro.facebook.com/
Echipa CAPITAL.
Capital - Comenteaza
Printeaza

EVZ

Stirile Kanal D

Economica.net

Ziare.com

AutoBild

Unica

Adevarul

Click

DZ

Animal Zoo

EVZ Monden

Capital - Articole similare

SPUNE-TI PAREREA Capital - Comenteaza Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Postarea comentariilor se poate face in doua moduri:
  • Prin formularul de la finalul articolelor.
  • Prin intermediul contului de Facebook: în acest caz postarea comentariilor se face instant. Daca nu aveti deja cont de Facebook il puteti crea de aici https://ro-ro.facebook.com/
Echipa CAPITAL.

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul Capital.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
Ma abonez la newsletter
Sunt de acord cu termenii si conditiile concursului
* Toate campurile formularului sunt obligatorii