Averile jucătorilor din sectorul imobiliar, profitul reinvestit şi  modificarea programului „Prima casă” sunt principalele titluri ale dimineţii din .ro.

Un necaz nu vine niciodată singur. Pe lângă efectele fireşti ale crizei, oamenii de afaceri cu plasamente imobiliare şi-au diminuat averile şi prin decizii greşite, scrie capital.ro.

Scăderea din sumele datorate de investitorii care vor beneficia de scutiri se va face numai până la limita impozitului minim, a decis Executivul. Începând de la 1 octombrie, mult-aşteptata scutire de impozit pe profitul reinvestit va fi operaţională. Însă numai în anumite condiţii, notează adevarul.ro.

Pentru că randamentul programului „Prima casă” este sub cota de avarie, premierul Boc şi preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, Aurel Saramet, pun la cale reducerea termenului de finalizare a dosarelor şi prelungirea celui pentru incheierea antecontractelor de vânzare-cumpărare a caselor cu până la 50 de zile, dar şi stimularea construcţiilor noi, arată financiarul.com.

Alte titluri importante din economie

10 ani cu tichete de masă. Nota de plată: jumătate de miliard de euro  (standard.money.ro)

Băsescu vede criza în priză. Guvernul pregăteşte terenul pentru noi concedii fără plată (gandul.info)

Pierderi de 2 milioane de euro la restaurantul bancherilor (zf.ro)

Miracolul polonez, lecţie pentru România (evz.ro)

Nu rata astăzi, la ora 10:00, pe capital.ro, BULETINUL DE ŞTIRI economice regionale al zilei!