Decizie importantă luată de un gigant cunoscut la nivel mondial. Este vorba despre producătorul de ţigarete JTI, care a anunţat miercuri că va investi 60 de milioane de euro pentru modernizarea capacităţilor de producţie ale fabricii din România.

Banii au rolul de a sprijini modernizarea capacităților de producție în fabricile din România. Totodată, potrivit sursei citate, volumul de țigarete fabricate va crește și el.

“JTI va investi 60 de milioane de euro pentru modernizarea capacităţilor de producţie ale fabricii din România. Ca urmare a programului de investiţii derulat în următorii trei ani, vor creşte volumele de ţigarete fabricate în ţara noastră, iar fabrica de pe platforma Pipera va avea un rol foarte important în aprovizionarea pieţelor din Uniunea Europeană cu produse JTI“, precizează compania.

De menționat este faptul că, în prezent, aproximativ 70% din producţia JTI Manufacturing este exportată în circa 50 ţări. În ceea ce privește noile dotări, banii vor spijini achiziția de echipamente de ultimă oră atât din punct de vedere tehnologic când și din punct de vedere al standardelor de producție.

„JTI Manufacturing va fi dotată cu echipamente de ultimă oră din punct de vedere tehnologic şi al standardelor de producţie. Această investiţie reprezintă încă o recunoaştere a fabricii din România în cadrul grupului JTI, pentru excelenţa în execuţie şi eficienţa echipei de profesionişti”, a declarat Jamie Dunlop, Factory Lead JTI România.

O altă investiție

Nu este prima oară când gigantul anunță astfel de investiții. În 2012, JTI Manufacturing a investit 25 milioane de euro în capacităţile de producţie, ceea ce a presupus şi crearea a peste 125 de noi locuri de muncă. În ceea ce privește numărul angajaților, la momentul acutal, la fabrică lucrează circa 500 de oameni, dintr-un total de peste 1.200 angajaţi ai JTI în România.

Trebuie menționat faptul că JTI este una dintre primele companii multinaţionale stabilite local, încă din 1993 şi a investit până acum în România peste 250 milioane de euro. Cele două entităţi cu care JTI îşi desfăşoară activitatea în România au virat în 2020 la bugetul statului peste 4,77 miliarde de lei (aproape un miliard de euro), în creştere cu mai mult de 12% faţă de taxele plătite pentru 2019. Suma reprezintă accize, TVA şi alte taxe, impozite şi contribuţii aferente anului trecut, plătite până în prezent.

Pe lângă Germania și Polonia, România este al treilea producător european de ţigarete, iar în anul 2020 totalul exporturilor a fost de peste 1,3 miliarde euro, contribuţia pozitivă a tutunului la balanţa de plăţi fiind de circa un miliard de euro.

JTI şi-a început activitatea în România în 1993 (ca R.J. Reynolds) şi a fost una dintre primele companii multinaţionale care a investit pe plan local și este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din tutun şi produse pentru vapat, cu operaţiuni în peste 130 ţări.