Dispozitivul dezvoltat de Xiaomi are antene de interferență cu cinci faze care pot detecta cu precizie locația smartphone-ului. O matrice de control formată din 144 de antene transmite unde de lățime milimetrică direct către telefon prin tehnologia beamforming.

Conform celor de la Xiaomi aceasta va revoluționa variantele de încărcare din prezent și le va permite utilizatorilor să își încarce dispozitivele fără cabluri sau standuri de încărcare wireless.

Încărcarea la distanță se face la 5W

Xiaomi a dezvoltat și o matrice de mini-antene care transmit și primesc semnale. Cele de tip „Beacon” transmit informații referitoare la localizare și au un consum redus de curent. Matricea de primire a semnalului este formată din 14 antene care convertesc undele în energie electrică, transformând acest tip de încărcare la distanță în realitate.

În prezent, tehnologia are o capacitate de încărcare la distanță de 5 wați pentru un singur dispozitiv, pe o rază de câțiva metri. Mai multe dispozitive pot fi încărcate în același timp (fiecare dintre ele primește 5 wați) și obstacolele fizice nu reduc eficiența de încărcare.

Tehnologia Xiaomi va fi compatibilă și cu alte dispozitive

În viitorul apropiat, tehnologia dezvoltată de Xiaomi va fi compatibilă și cu ceasurile inteligente, smart band-urile și alte dispozitive din gama wearable. De asemenea, toate gadget-urile, inclusiv difuzoarele, lămpile de birou sau alte produse mici pentru casă vor fi dezvoltate pe baza unei surse de alimentare fără fir și încărcarea se va putea face cu ajutorul Mi Air Charge.

Xiaomi este o companie de internet, telefoane inteligente și hardware inteligent, conectate printr-o platformă IoT, fondată în aprilie 2010. În acest moment este al treilea cel mai mare brand de telefoane inteligente la nivel mondial. De asemenea, a creat cea mai mare platformă AIoT (AI+IoT) pentru utilizatorii săi, cu 289.5 milioane de dispozitive inteligente conectate la această platformă, în afară de telefoane și laptopuri.