Parcul acvatic va fi construit în Parcul Tineretului, aproape de cartierul Faţa Luncii, și va avea o bază tehnico-materială caracteristică zonelor de agrement,  precum şi facilităţi care să permită accesul în perioada rece. Astfel, complexul va cuprinde doua părţi – una acoperită, iar alta neacoperită, cu jocuri de apă, tobogane, piscină pentru copii, terenuri de sport, bazin pentru adulți, saună.

Celelalte două proiecte care fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), cu finanțare europeană, semnate tot vineri la Craiova, sunt: ”Reabilitarea infrastructurii rutiere din zona de nord-vest a polului de creştere Craiova”, pentru fluidizarea traficului în zona metropolitană, în valoare 15,22 milioane de euro și ”Construirea unui pasaj subteran pentru descongestionarea traficului rutier din Zona Metropolitană”, în valoare de 15,7 milioane de euro.

Acesta din urmă se referă la realizarea unui pasaj denivelat subteran pe sub intersecţia străzii Arieş cu strada A.I.Cuza şi, respectiv, cu strada Împăratul Traian pentru preluarea traficului auto pe Bulevardul Carol.