Vremea se schimbă în România! Temperaturi de până la 25 de grade. Prognoză meteo ANM

Luni, 10 mai, meteorologii au emis o nouă prognoză meteo pentru următoarele două săptămâni. Potrivit lor, vremea se va răci o perioadă dar apoi vom avea parte de temperaturi de până la 25 de grade. Prognoza meteo a fost împărțită pe zone.

Vremea în Banat

Meteorologii spune că vremea în Banat va fi caldă în primele zile ale intervalului și se vor înregistra maxime termice de 25…27 de grade Celsius. Ulterior, în jurul datei de 13 mai, vremea se va răci puțin și vom avea parte de temperaturi de maxim 20 de grade Celsius. După 13 mai, vremea se va încălzi din nou și vom avea temperaturi de 22..25 grade Celsius în timpul zilei, temeraturile fiind normale pentru această perioadă.

În ceea ce privește noaptea, în zona Banatului vom avea temperaturi de minim 7 grade Celsius. Ulterior, acestea vor crește la 10…12 grade Celsius. ANM informează că probabilitatea de ploi va fi ridicată în data de 12 mai. Se preconizează averse mai însemnate cantitativ și pe arii extinse în perioada 12-13 mai și 17-19 mai.

Vremea în Crișana

Meteorologii spune că vremea va fi deosebit de caldă la începutul primei săptămâni a intervalului de prognoză și se vor înregistra temperaturi maxime de de 25…27 de grade Celsius. În perioada 13-14 mai, se va răcori și vom avea temperaturi de aproximativ 19 grade Celsius. Între 15 și 23 mai se vor înregistra valori de 22…24 de grade Celsius, temperaturi aproape de normal în această perioadă.

Noaptea, temperaturile vor fi în creștere în primele nopți și vom înregistra 5…6 grade Celsius, la început, și vom ajunge al 11 grade Celsius pe 13 mai. Valorile termice minime vor avea ușoare variații, dar se vor încadra între 1- și 12 grade Celsius.

În ceea ce privește ploile, ANM informează că probabilitatea va fi ridicată în intervalul 12-23 mai. În jurul datelor de 13 și 18 mai, meteorologii spun că ploile se vor semnala pe arii extinse și pot fi mai importante cantitativ.

Vremea în Transilvania

La începutul intervalului de prognoză vremea va fi caldă, media regională a temperaturilor maxime fiind de 22…23 grade Celsius. Vremea se va răcori pe 13 mai, media maximei fiind de 17 grade Celsius. Ulterior, vremea se va încălzi treptat și vom avea valori termice diure între 21 și 23 grade Celsius.

Noaptea, temperaturile vor crește la începutul intervalului, de la 2 grade Celsius, la 6…8 grade Celsius. Începând cu data de 12 mai se vor semnala ploi în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar pe 12 și 13 mai, precum și între 17 și 20 mai, acestea pot fi pe arii mai extinse și mai importante cantitativ.

Vremea în Maramureș

În Maramureș, vremea va fi deosebit de caldă în primele zile, înregistrându-se maxime diurne de 23…25 de grade Celsius. După o mică perioadă de răcire, temperaturile vor urca la 18 grade Celsius. Între 15 și 23 mai, regimul termic diurn va fi caracterizat prin valori situate între 20 și 24 de grade Celsius, cele mai ridicate fiind de așteptat în jurul datei de 17 mai și, din nou, spre sfârșitul intervalului.

În prima noapte a intervalului vom avea temperaturi de 4 grade Celsius, acestea crescând spre 10 grade Celsius. Ulterior, acestea se vor situa între 9 și 11 grade Celsius. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată începând cu data de 12 mai, dar averse mai însemnate cantitativ și pe arii mai extinse se pot consemna cu precădere în jurul datelor de 13 și 19 mai.

Vremea în Moldova

În primele două zile vremea se va încălzi, iar media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 22 de grade Celsius. Ulterior, temperaturile vor fi în scădere cu 5…6 grade Celsius, apoi vor crește din nou, când vom avea temperaturi maxime de 24…25 de grade Celsius.

Temperaturile minime vor fi în creștere până în jurul datei de 17 mai, când se vor situa, în medie, în jurul a 12 grade Celsius, valoare ce va caracteriza regimul termic nocturn până la finalul intervalului de prognoză. Ploi slabe, pe arii restrânse, se pot semnala aproape în fiecare zi, începând cu data de 12 mai, anunță ANM.

Vremea în Dobrogea

În prima săptămână a intervalului, temperaturile vor avea variații de la o zi la alta. 12 și 13 mai vor fi cele mai răcoroase zile, temperaturile situându-se  jurul valorii de 17 grade Celsius. Cea mai călduroasă zi va fi 15 mai, temperaturile fiind între  23…24 de grade Celsius.

Ploi slabe se vor semnala, pe arii restrânse, în primele două zile ale intervalului de prognoză, iar în rest probabilitatea de ploaie va fi redusă.

Vremea în Muntenia

Valorile termice vor fi în creștere ușoară la începutul intervalului, ajungând la 22 de grade Celsius. La mijlocul săptămânii, maximele termice vor marca o scădere spre valori medii de 19 grade Celsius. După 14 mai, temperaturile vor crește din nou, atingând 25…26 de grade Celsius. Până spre sfârșitul intervalului vor mai fi ușoare variații, dar media regională nu va coborî sub 24 de grade Celsius.

Variațiile termice nocturne nu vor fi semnificative. Averse, în general slabe cantitativ, se vor putea semnala aproape în fiecare zi, începând cu data de 12 mai.

Vremea în Oltenia

Primele două zile ale intervalului vor înregistra o creștere ușoară a temperaturilor, atingând 23 de grade Celsius. Din 13 mai, maximele termice vor marca o scădere spre medii de 19…20 de grade Celsius. Ulterior, temperaturile vor crește treptat, ajungând la 25…26 de grade Celsius.

Variațiile termice nocturne nu vor fi semnificative, iar media acestora va fi de 11…13 grade Celsius. Probabilitatea pentru averse, posibil mai însemnate cantitativ, va fi mai mare în zilele de 12 și 13 mai și în jurul datei de 18 mai, conform ANM.

Vremea la munte

Începutul intervalului va fi marcat de creșteri ale temperaturilor pe timpul zilei și vom avea valori medii de 15 grade Celsius. ANM spune că, în intervalul 11-13 mai, temperaturile vor scădea și vom avea 9…10 grade Celsius. După data de 14 mai, valorile maxime vor crește și, până la sfârșitul intervalului, deși vor mai fi ușoare variații, media acestora se va menține la 13…15 grade Celsius.

Temperaturile minime vor avea variații pe parcursul celor două săptămani, iar media acestora se va situa între 3 și 7 grade Celsius, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în intervalul 16 – 19 mai. Probabilitatea pentru averse, posibil însemnate cantitativ, se va menține ridicată după data de 12 mai. Pe crestele montane înalte vor mai fi posibile precipitații mixte.

Sursă foto: Dreamstime