Andy Halford a precizat că aceste calcule pleacă de la ipoteza că Verizon Wireless va realiza un flux de numerar de 10 până la 12 miliarde de dolari pe an.

În exerciţiul financiar care s-a încheiat la 31 martie 2011 Vodafone a generat un flux de numerar de 7,1 miliarde lire sterline, astfel că un dividende de 5,5 miliarde de dolari venit de la Verizon ar creşte fluxul de numerar al Vodafone cu aproape 50% şi ar permite grupului să majoreze sumele returnate acţionarilor săi.

Joi, un purtător de cuvânt de la Vodafone a precizat însă că deocamdată nu a fost luată o decizie cu privire la momentul în care Verizon Wireless va relua plata dividendelor şi nici care va fi suma alocată. Purtătorul de cuvânt a mai adăugat că suma de 5,5 miliarde de dolari este nivelul maxim pe care Vodafone ar putea să-l primească de pe urma participaţiei sale la Verizon.

În anul 2005, Verizon Wireless, cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA, a încetat să plătească dividende acţionarilor săi, Verizon Communications şi Vodafone, concentrându-se în schimb pe reducerea datoriei. Vodafone presează Verizon Communications să aprobe reluarea dividendelor de la finele lui 2011, când datoria grupului ar urma să fie achitată.

Vodafone este cel mai mare grup de telecomunicaţii mobile din lume, cu un număr de 370 milioane de clienţi în întreaga lume, la 31 martie 2011. Vodafone are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 40 de reţele partenere în întreaga lume. Vodafone România este divizie a Vodafone Group Plc. În anul fiscal încheiat la 31 martie, Vodafone România a înregistrat un număr total de 9.196.742 de clienţi, cu 533.000 mai puţini decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Sursa: Agerpres