Vlad Voiculescu pune o presiune uriașă pe Nicușor Dan! Bugetul Capitalei depinde de jocurile politicianiste ale PLUS-ului condus de Dacian Cioloș.

Aripa PLUS a organizației USR PLUS de la București pare a fi decisă să își urmărească doar propriile interese, în dauna bucureștenilor, dar și a colegilor de partid.

Vlad Voiculescu pune o presiune uriașă pe Nicușor Dan! Șantaj la scenă deschisă

Vlad Voiculescu şi Claudiu Năsui, liderii USR PLUS Bucureşti, vor ca Nicuşor Dan să-i ofere drept de semnătură viceprimarului Horia Tomescu pentru a decide conducerea spitalelor din Bucureşti.

În caz contrar, consilierii generali USR PLUS ameninţă că nu vor vota bugetul pe 2021 propus de primarul general, au relatat surse politice pentru news.ro.

Primarul general Nicuşor Dan i-a delegat lui Horia Tomescu atribuţiile privind coordonarea spitalelor din Capitală, însă nu şi dreptul de semnătură. Prin urmare, managerii spitalelor din subordinea primăriei pot fi numiţi în funcţie numai cu acordul primarului general.

Liderul PLUS Vlad Voiculescu insistă ca viceprimarul Horia Tomescu să aibă putere totală de decizie în domeniul sănătăţii, în schimb Nicuşor Dan nu e dispus să delege dreptul de semnătură.

Viceprimarul Horia Tomescu este unul dintre apropiaţii fostului ministru al Sănătăţii.

Vlad Voiculescu intenționează o relansare politică personală

Proiectul de buget va fi miercuri pe ordinea de zi a Consiliului General. Fără voturile USR PLUS, bugetul propus de Nicuşor Dan nu poate fi adoptat, în condiţiile în care PSD se împotriveşte, iar PNL şi PMP nu pot strânge o majoritate.

După ce a fost schimbat din funcţia de ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu a acuzat că ”PNL şi Nicuşor Dan nu şi-au ţinut cuvântul”.

Voiculescu anunţa că nici în ziua de astăzi viceprimarul Horia Tomescu nu are drept de semnătură şi nu se poate ocupa de spitale, multe dintre acestea fiind în continuare conduse de către manageri puşi de Gabriela Firea sau chiar de Sorin Oprescu.

Trebuie precizat că evz.ro scrisese încă din prima parte a zilei ca USR va pune presiune pe bugetul Capitalei pentru a-l obliga pe Nicușor Dan să-i dea drept de semnătură lui Tomescu.

Motivele fostului ministru al Sănătății au fost prezentate în detaliu: Vlad Voiculescu intenționa o relansare politică personală după demiterea rușinoasă de la ministerul Sănătății.

De asemenea, foarte important, urmărea să pună mâna pe cele 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Generale prin intermediul consilierului CGMB al PLUS, Horia Tomescu.

Cel pe care Voiculescu l-a lăsat în locul lui când a plecat ministru al Sănătății, arată sursa citată.

Și, nu în ultimul rând, fostul ministru avea în vedere capacitarea la maxim a grupării PLUS din care face parte, aflată în confruntare politică internă cu facțiunea USR, în perspectiva Congresului din această toamnă.

”Activitatea Primăriei Generale va ajunge într-un blocaj”

La ora aceasta, printr-o altă lovitură strategică, Dacian Cioloș și facțiunea sa, PLUS, au reușit să obțină un număr dublu de membri în organizația USR-PLUS din București, în dezavantajul grupării USR condusă de Dan Barna.

”Tomescu este un apropiat al lui Vlad Voiculescu, fiind propus pentru funcția de viceprimar chiar de liderul PLUS. Mișcarea celor doi, respectiv obținerea dreptului de semnătură, are drept miză obținerea posibilității de a numi propria clientelă politică în conducerea spitalelor din București aflate în subordinea Primăriei și care sunt coordonate de aceasta prin ASSMB.”, notează jurnalistul Dan Andronic pentru evz.ro.

”Un astfel de scenariu l-ar ajuta pe Vlad Voiculescu nu doar să obțină prin șantaj dreptul de semnătură pentru Horia Tomescu dar și de a genera o replică la criza de la Iași. O astfel de criză ar însemna enorm pentru Vlad Voiculescu, deoarece ea i-ar oferi posibilitatea de a se plasa în prima linie a comunicării USR PLUS.

Unii lideri ai organizației USR PLUS nu văd, însă, cu ochi buni deschiderea unui nou conflict la nivel local. Aceștia argumentează că un astfel de comportament afectează credibilitatea partidului în ochii electoratului de dreapta care vrea să vadă o guvernare, centrală și locală, eficientă, nu care se ceartă mereu.”, mai scrie jurnalistul Dan Andronic.

”Dacă se merge, însă, pe scenariul propus de Vlad Voiculescu, activitatea Primăriei Generale va ajunge într-un blocaj, din care va avea de pierdut nu doar Nicușor Dan, așa cum declară aripa radicală, dar și USR PLUS ca principală formațiune de dreapta din Consiliul General.”, mai notează Dan Andronic.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin