În anul 2020 Visma Software s-a bucurat de o creștere semnificativă a numărului de angajări. Anul 2021 este la fel de prielnic pentru compania norvegiană, aceasta deschizând o nouă locație care va deveni în timp la fel de puternică precum cele de la Timișoara și Sibiu, iar obiectivul este ca echipa să se mărească cu cel puțin 20 de colegi noi în Iași.

„În ciuda pandemiei, am avut un an grozav în 2020, iar dacă ar fi să rezum, obiectivul nostru cheie pentru acest an și pentru cel viitor este legat de creșterea afacerii. România continuă să fie unul dintre pilonii de creștere cheie ai organizației noastre de centru de competență.

De ce Iași? Vrem să continuăm să investim în comunitățile locale, iar Iașiul este unul dintre hub-urile tehnologice cu cea mai rapidă creștere din Europa conform statisticilor YoY. Unul dintre aspectele cheie pe care intenționăm să le aducem pe piața locală este o combinație între o cultură unică a companiei nordice, fiind parte a unei echipe internaționale într-un model de livrare hibrid nonconformist”, declară Daniel Reisenauer, Managing Director Visma Software România.

Pandemia și cultura organizațională

Dacă pentru multe companii pandemia a dezechilibrat mediul de lucru, pentru Visma cultura organizațională includea deja metoda work from home, fapt ce nu a influențat productivitatea echipei. Totodată în 2021 continuă tranziția către un birou hibrid, flexibil, comunicarea și colaborarea eficientă la distanță. Și pentru că nimic nu poate înlocui interacțiunea umană și spiritul de echipă am reușit, cu succes, să organizăm activități outdoor de grup, cu un număr limitat de persoane.

În anul 2021 toți angajații pot lucra de oriunde din țară. În plus, începând cu luna Iunie, Visma acordă un suport financiar pentru work from home. De asemenea, ziua aleasă pentru vaccin este liberă. Totodată, birourile sunt deschise, desigur respectând măsurile de siguranță. Visma și-a arătat constant susținerea comunităților locale, donând și implicându-se în mai multe evenimente caritabile. Aceeași susținere o va avea și comunitatea din Iași.

„Tripletex are un mare succes în construirea de echipe în România și Norvegia. Angajăm cei mai buni profesioniști și vedem contribuții extraordinare din partea colegilor noștri din echipele din România. Acum extindem acest succes și așteptăm cu nerăbdare să obținem și mai multe talente extraordinare de la noul hub Visma din Iași”, a declarat Jan Strandbakke, Director Tripletex.

Compania oferă produse de software care simplifică și automatizează procesele într-o gamă largă de domenii de activitate. Astfel, printre posturile ce se așteaptă a fi ocupate se numără:

  • C# Developers
  • Java Developers
  • Front-End Developers (Angular, React, vue.js
  • Mobile Developers (Android, iOS)
  • Infrastructure Engineers (AWS, Azure, Google)
  • Technical QA’s

De ce Visma?

Pentru că se ghidează după un stil de lucru norvegian, încurajează stilul unic al fiecărui angajat, susține comunicarea deschisă, relațiile de încredere, încurajează flexibilitatea din orice punct de vedere, totodată și echilibrul dintre viața personală și cea profesională. Fab Lab2 va fi noul spațiu de lucru modern pentru Visma din Iași, realizat în colaborare cu cea mai mare companie de office design din România.

În prezent, echipa Visma numără 600 de angajați (290 în Timișoara și 310 în Sibiu). Din totalul de mai sus, 100 au fost angajați în anul 2020, an în care compania s-a concentrat la adaptarea la noua normalitate creată de contextul pandemic.