PNL este pus în fața faptului împlinit. PSD a dat o nouă lege a pensiilor prin care veniturile a 5 milioane de români trebuie să crească de la 1 septembrie cu 40%. Acum, în plină pandemie de coronavirus și criză economică Guvernul PNL tebuie să ia o decizie șoc. Va mări sau nu pensiile românilor?

Violeta Alexandru face anunțul momentului

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că PNL este determinat să găsească resursele necesare pentru creşterea pensiilor şi a alocaţiilor.

„PNL este determinat să găsească resurse pentru creşterea pensiilor şi a alocaţiilor, altminteri ştiţi că alocaţiile au fost crescute în ultimii ani ca urmare a iniţiativei PNL. PSD este populist. Vorbeşte despre ce şi-ar dori. PNL chiar a făcut. Toate creşterile de alocaţii, în ultimii ani, au fost făcute ca urmare a iniţiativelor PNL. (…) Avem nevoie de cifrele Ministerului Finanţelor pentru a fi responsabili cu privire la ce se întâmplă cu pensiile”, a afirmat ministrul într-o conferinţă de presă.

Potrivit Violetei Alexandru, Ministerul Finanţelor va prezenta în scurtă vreme o primă diagnoză a încasărilor la buget. „MFP trebuie să ne spună care este situaţia în acest moment. În baza acestei evaluări, vom face o discuţie argumentată. Cu siguranţă ele vor creşte. Premierul a făcut aceste declaraţii. Cu siguranţă avem datoria să fim responsabili nu numai cu privire la acest an, ci şi la anul viitor”, a susţinut ministrul Muncii.

Premierul Ludovic Orban a declarat zilele trecute, după ce a participat la o şedinţă de lucru pentru evaluarea pagubelor produse de inundaţii, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), că există posibilitatea majorării graduale a alocaţiilor. În privinţa pensiilor, însă, acesta a precizat că nu s-a luat o decizie finală.

Întrebat dacă a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis despre majorarea pensiilor, premierul a spus că discuţia a vizat programul economic, iar în privinţa pensiilor încă nu a fost luată o decizie.

„Realitatea este că resursele financiare sunt limitate și aceste resurse financiare trebuie utilizate cu foarte multă atenție, pentru că obiectivul nostru fundamental este acela de a relua creșterea economică, de a susține un ritm extrem de important de investiții publice și investiții private, de a crește exporturile, astfel încât să asigurăm un suport economic suficient de solid, pentru ca să putem crește în mod real veniturile populației”, a mai spus premierul.