Sorin Oprescu face mișcarea momentului! Avocații fostului primar au depus documentul la Tribunalul București

Mai precis, avocații fostului primar au depus o contestație la executare, la Tribunalul București, argumentând în motivare că fapta pentru care acesta a fost judecat fusese prescrisă. Astfel, Tribunalul București a luat în discuție marți, 2 august, contestația la executarea pedepsei, pe care Sorin Oprescu a redactat-o din Grecia.

De asemenea, avocații au depus inclusiv o contestație în anulare, ce urmează să fie judecată la Curtea de Apel București pe 23 septembrie 2022.

Amintim că Sorin Oprescu s-a bucurat de decizia judecătorilor din Grecia, după ce Curtea de Apel din Atena a decis să respingă cererea de extrădare formulată de statul român.

Astfel, săptămânile trecute, judecătorii au decis că fostul primar al Capitalei nu poate fi tratat în sistemul penitenciar românesc de bolile de care suferă. În ciuda acestui lucru însă, Sorin Oprescu este implicat în mai multe procese, drept urmare, problemele ar putea începe din nou pentru fostul edil.

Marea majoritate a proceselor lăsate în urmă de Sorin Oprescu au legătură cu situația sa penală. Mai exact, unul dintre dosare vizează postul pe care l-a ocupat în Spitalul Universitare de Urgență București, de șef al secției de Chirurgie, în condițiile în care conducerea spitalului nu parte numi un șef la această secție deoarece poziția a fost blocată de Sorin Oprescu înainte de a pleca din țară.

Referitor la pedeapsa de zece ani și opt luni de închisoare pentru corupție, avocații lui Sorin Oprescu au contestat-o, iar acum termenul de judecată este pe 2 august. De asemenea, o altă contestație la executare a fost inițiată, de avocații fostului primar, pe rolul Curții de Apel București, iar aici termenul de judecată a fost fixat pentru luna septembrie, mai exact pentru data de 23 septembrie.

Trebuie menționat că șirul proceselor nu se oprește însă aici. Sorin Oprescu a mai deschis o altă acțiune în justiție în care cere să i se ridice sechestrul de pe bunurile pe care le deține și care au fost puse la poprire până la recuperarea prejudiciului stabilit de justiție.