Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut vineri declarații extrem de importante cu privire la majorarea punctului de pensie cu 40% și dublarea alocațiilor pentru copii.

Alexandru a precizat că va face tot posibilul pentru ca pensionarii și copiii să se poată bucura anul acesta de majorările de pensii și alocații prevăzute de legile în vigoare.

Ea insistă asupra faptului că ambele majorări vor avea loc, în ciuda poziției sceptice a unor colegi din Executiv, cu precădere a celei pe care a exprimat-o ministrul de Finanțe.

”Cu privire la pensii și alocații am fost întrebată în ultima perioadă cum este posibil să afirm că ele vor fi dublate, respectiv că pensiile vor crește în cuantumul prevăzut de lege.

Apel public către angajatori

Şi o să vă răspund foarte direct, pentru că rolul meu ca ministru al Muncii este să fac tot ce este posibil ca acest lucru să se întâmple. Sunt parte a unei echipe guvernamentale care face tot ce este posibil ca acest lucru să se întâmple.

Sigur că văd și eu, nu sunt decuplată de realitate, ce se întâmplă în economie, ce se întâmplă în acest moment în societate.

Nu întâmplător am făcut de-a lungul acestor săptămâni un apel public constant către toți angajatorii care își pot continua activitatea să o facă, către toți cei care muncesc în România să continuie activitatea, pentru că până la urmă de resursele pe care le generăm și cu care alimentăm bugetul depind toate cheltuielile și toate plățile pentru drepturile pe care persoanele le au.

”Nu-mi voi schimba declarația”

Rolul meu ca ministru al Muncii este să lupt ca acest lucru să se întâmple și anume ca legea să fie pusă în aplicare”, a declarat, vineri, ministrul Muncii.

”Nu dispun de aceste informații și până în momentul în care ele vor fi certificate de situația, de evaluarea pe care Ministerul Finanțelor o va face cu privire la încasările la buget, nu-mi voi schimba declarația, pentru că sunt în această poziție, pentru a lupta astfel încât oamenii să beneficieze de toate drepturile de care au dreptul prin lege.

Măsuri pentru relaxarea economiei

Văd și eu ce se întâmplă în economie, urmăresc ca și dumneavoastră evoluția lucrurilor.

Vă asigur că suntem oameni responsabili și că gestionăm această criză doar în măsura în care sunteți alături de noi și veniți în acest efort, astfel încât să trecem cât mai ușor peste ea, să revenim la normalitate, să facem o evaluare a situației pe care o avem și să discutăm atât despre măsuri de relansare a economiei, cât și despre adaptarea tuturor măsurilor necesare la situația pe care o vom avea în acel moment”, a explicat ministrul.

”Pregătim, și foarte curând vom anunța public, un prim set de măsuri, măsuri active care să sprijine relaxarea economiei și să sprijine companiile și pe angajați să reînceapă activitatea, respectiv să își pregătească reînceperea activității.

Toate la momentul oportun. Facem o serie de consultări pentru a putea gândi soluții benefice raportate la evoluția lucrurilor și vă vom comunica aceste lucruri foarte curând”, a mai declarat Violeta Alexandru.