Veste mare pentru toți bucureștenii care sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire. Pot sta liniștiți, vor avea căldură și dacă RADET, regia care distribuie căldura, va intra în faliment. Cel puțin așa spune, într-un comunicat de presă, ELCEN, adică societatea care produce căldura.

“ „În eventualitatea intrării în procedură de faliment a RADET, ELCEN are disponibilitatea de a asigura energia termică necesară populației în condițiile asigurării plății energiei termice și a subvenției de către PMB. Mai mult decât atât, ELCEN își manifestă deschiderea și disponibilitatea pentru identificarea unor soluții legale care să permită funcționarea optimă a serviciului public de termoficare în municipiul București”, se arată într-un comunicat al ELCEN.

Între RADET și ELCEN există o legătură de interdependență, în sensul că ELCEN depinde de plățile pe care RADET le face pentru energia termică furnizată locuitorilor capitalei. Iar RADET a acumulat datorii de sute de milioane de euro, acesta fiind și motivul pentru care a intrat în insolvență, trăgând după ea și ELCEN.

După ce planurile Primăriei de a achiziționa ELCEN și de a face o fuziune cu RADET au eșuat, administratorii judiciari ai celor două societăți iau în calcul falimentul.

Te-ar putea interesa și: