Medicul Emilian Imbri a explicat că în cazul în care vom păstra măsurile de protecție împotriva coronavirus, acestea vor avea efecte și contra altor boli, de care până acum nu ne feream, precum gripa, hepatita sau diareea, transmite medicul Emilian Imbri.

Anunțul reputatului medic

„Toți știm clar că în sezonul rece apar gripele și le trecem împreună în fiecare an. Gripele sezoniere sunt la fel de păcătoase, produc simptome urâte și produc și mortalitate. Măsurile de precauție pe care fiecare om începe să le ia de teama COVID vor ajuta – spălatul pe mâini, masca, nu ne mai îmbrățișăm – vor duce la o scădere a transmiterii celorlalte boli de care ne feream mai puțin, că nu ne păsa: hepatită, diaree, gripă. Dacă vom păstra modul de a ne feri, s-ar putea ca această gripă să nu mai dea buluc peste noi. Țineți minte că tramvaiele, troleibuzele erau pline de oameni mucoși, își suflau nasul în batiste, aruncau batistele, tușeau fără mască, se duceau la serviciu cu febră, stăteau în birou alături de colegii lor. Nimeni nu era deranjat de treaba asta. Se împânzea gripa în toate părțile și o duceam cu toții pe picioare. Mallurile erau pline de oameni cu gripă”, a declarat medicul Emilian Imbri pentru Digi24.

Medicul de la „Victor Babeș” din București se așteaptă ca persoanele care se îmbolnăvesc de gripă să dea năvală în sitale, crezând că au Covid. Totuși, managerul spitalului spune că nu ar trebui să intrăm în panică în perioada gripei sezoniere, pentru că organizmul este obișnuit cu această boală.

„Nu cred că va mai fi acest lucru, pentru că lumea se ferește de COVID. Dacă, însă, apar fenomene de genul ăsta, lumea se va speria: aoleu, nu cumva am COVID?  Și vor năvăli spre spitale, unde sunt singurele locuri în care poți să faci un triaj și să spui: dumneata ai gripă, dumneata nu ai gripă, ai un test pozitiv COVID”, a declarat medicul Imbri. Până când apare gripa sezonieră, cred că vor fi mediatizate foarte bine diferențele, pe care însă nu le face persoana. Trebuie neapărat să meargă într-un loc unde este triat, văzut și spus foarte clar. Un motiv pentru care nu trebuie să intrăm în panică: gripe sezoniere am tot avut. Chiar dacă faci gripa, nu mai este furtuna asta îngrozitoare în organism, ca cea declanșată de COVID”, a mai spus Imbri.