Anul fiscal 2006 a insemnat o perioada de transformari majore pentru Microsoft Romania, care se afla la cea de-a zecea aniversare. Ovidiu Artopolescu, directorul general al Microsoft Romania, a anuntat inchiderea anului fiscal (1 iulie 2005 – 30 iunie 2006) cu o crestere a veniturilor cu 29%.

”Angajamentul pe care mi l-am asumat pentru anul fiscal 2006, primul meu an de activitate ca director al filialei , a fost respectat. Continuam ritmul sustinut de crestere al veniturilor”, a declarat acesta.

In cei zece ani de activitate, cifra de afaceri a companiei pe plan local crescut de 60 de ori. De la cinci angajati in primul an de activitate, echipa Microsoft Romania a crescut la 90 de angajati, grupati in diverse departamente: Enterprise Partener Group ( EPG)-segmentul intreprinderilor mari, Small Medium Solutions and Partener Group ( SMS&P ) – segmentul solutiilor pentru intreprinderile mici si mijlocii, Developer and Platform Group ( DPE), Marketing, Services – consultanta si servicii, Financiar si Administrativ.

In ceea ce priveste veniturile departamentului de servicii, acestea au crescut cu peste 61%, pana la circa 3,8 milioane dolari, iar profitul s-a majorat cu 48% in comparatie cu anul precedent. Numarul angajatilor in acest departament a crescut cu peste 80%, ajungandu-se la 20 de persoane. In cadrul serviciilor financiare, ponderea sectorului public, este de 40% iar al celui de utilitati, reprezinta 17%.

Sursa: Capital, 07 iulie 2006