Este greu să ne imaginăm viitorul – mai ales în situaţia actuală, în care tot felul de probleme fac ca acest viitor să fie incert, învăluit de o ceată densă. Care va fi viitorul nostru economic? Vom depăşi criza actuală? Va izbucni un nou război catastrofic sau vreo epidemie mortală? Toate aceste probleme, precum şi multe altele, fac că viitorul să fie greu de imaginat pe o perioadă mai lungă de 10-20 de ani, scrie EVZ.

Ba mai mult, la Conferinţa Global Catastrofic Risk, care a avut loc la Oxford în 2008, s-a estimat probabilitatea ca omenirea să ajungă în anul 2100 ca fiind doar 19 %. Mulţi însă susţin că aceste concluzii sunt prea pesimiste.

Diverşi oameni de ştiinţa considera că este probabil că omenirea va supravieţui mult mai mult şi visează la un viitor îndepărtat: ce va fi peste 100.000 de ani, încercând să îşi imagineze, pornind de la situaţia actuală, cum ar putea arăta lumea în anul…102.012, cum vor arăta urmaşii noştri, ce limbi vor vorbi, unde vor trăi, cum vor comunica şi multe alte aspecte la fel de importante.

Citiţi mai mult pe EVZ.