Milioane de tineri risca sa-si afecteze viitoarea cariera prin detaliile persoanale pe care le fac publice pe site-urile retelelor sociale, avertizeaza un “caine de paza” britanic, care incearca sa-i convinga pe utilizatorii acestor site-uri ca trebuie sa fie constienti cu privire la amprenta lor electronica.

Potrivit unui sondaj al Information Commissioner’s Office (ICO), peste 50% dintre cei carora li se solicita informatii pe aceste site-uri accepta sa le dezvaluie. Totusi, 71% dintre cei 2.000 de tineri cu varste intre 14 si 21 de ani intervievati nu ar vrea ca angajatorii sau institutiile de invatamant sa efectueze o cautare pe internet despre ei inainte de a inlatura anumite materiale.

De asemenea, ICO a avertizat tinerii ca risca sa le fie furata identitatea datorita materialelor personale postate pe site-uri precum Facebook si MySpace. Sondajul desfasurat a dezvaluit ca doua treimi dintre cei intervievati accepta drept prieteni pe site persoane pe care nu le cunosc deloc, 60% si-au postat pe pagina personala data de nastere, 25% functia, iar 10% adresa locuintei personale.

O mica consolare pentru ICO – marea majoritate a celor inclusi in sondaj s-au declarat ingrijorati ca detaliilor lor ar putea ajunge la alte site-uri sau la companiile de publicitate pe internet.

Sursa: AFP

Data: 23 Noiembrie 2007