Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, va intra în autoizolare până marţi. Anunţul a fost făcut chiar de către aceasta, luni dimineaţa, von der Leyen explicând că a participat la o întâlnire cu o persoană cu test pozitiv la noul coronavirus, transmite Reuters.

„Am fost informată că am participat marţea trecută la o întâlnire la care a asistat o persoană testată ieri pozitiv la COVID-19”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

„În conformitate cu regulile în vigoare, mă autoizolez, prin urmare, până mâine dimineaţă. Am fost testată negativ joi şi voi fi testată din nou astăzi”, a mai precizat şefa Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen: UE doreşte un acord comercial cu Marea Britanie, dar nu cu orice preţ

Uniunea Europeană vrea un nou acord comercial cu Regatul Unit, dar nu cu orice preţ, a declarat vineri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează Reuters. „Unde există voinţă se găseşte o cale”, a declarat preşedinta CE în cadrul unei conferinţe de presă, după două zile de convorbiri între liderii celor 27 de state membre.

„Am făcut progrese în multe domenii dificile, dar cele principale rămân în mare parte deschise”, a spus preşedinta CE, menţionând garanţiile privind o concurenţă corectă între companii drept un punct cheie rămas în discuţie.

„Există în continuare multe lucruri de făcut”, a mai spus Ursula von der Leyen, care a făcut apel la intensificarea discuţiilor privind un acord comercial, scrie Agerpres.

La rândul ei, cancelarul german Angela Merkel a spus că semnele că Regatul Unit dă înapoi asupra angajamentelor luate prin acordul de ieşire sunt „amare”, dar că încă este posibil un acord privind viitoarea relaţie.

„Nu pot să anunţ un progres. Atâta timp cât negocierile continuă, sunt optimistă”, a afirmat Merkel în cadrul unei conferinţe de presă, precizând că multe depind de ceea ce vrea Marea Britanie de la un acord.