Creşterea economiei în Europa Centrală şi de Est, unde UniCredit Bank Austria este lider de piaţă, ar urma să ajungă la 2,5% anul acesta şi la 3,1% în 2013, deşi unele ţări sunt puternic dependente de exporturi.

"Deci există o anume slăbiciune dar pe ansamblu încă suntem în zona de confort. Consumul intern a crescut din nou în 2011 şi a ajutat economiile. Este o formă de creştere mai bună şi mai sustenabilă decât înainte", a afirmat Gianni Franco Papa. Acesta a adăugat că situaţia diviziei din Kazahstan s-a îmbunătăţit datorită boom-ului economic, pe fondul creşterii preţului materiilor prime.

Întrebat dacă UniCredit s-ar putea retrage din Kazahstan, Gianni Franco Papa a răspuns: "Am spus întotdeauna că există ţări unde ne reevaluăm poziţia. Să părăsim o ţară înseamnă să găsim un cumpărător. Nu văd multă activitate aici în acest moment".

UniCredit a anunţat recent că indicele de adecvare a capitalului Tier 1 a urcat la 10,4% la 30 iunie, de la 10,3% la 31 martie, fiind unul din cele mai ridicate din Italia, în timp ce rivala Intesa a raportat că indicele de adecvare a capitalului Tier 1 a urcat la 10,7% la 30 iunie, de la 10,5% la 31 martie.

Conducerea UniCredit a aprobat un plan de reorganizare destinat să ajute cea mai mare bancă italiană să ia decizii mai rapid şi să-şi reducă costurile.

În conformitate cu acest plan, preşedinţii subsidiarelor din ţările unde este prezentă UniCredit vor avea o responsabilitate mai mare. În timp ce divizia de investment banking îşi va concentra atenţia pe companiile multinaţionale şi clienţi mari, vor fi create structuri autonome pentru diviziile de retail, firme mici şi private banking din Italia, Germania şi Austria, aceasta din urmă servind şi ca bază pentru operaţiunile UniCredit din Europa de Est.

În România, UniCredit Ţiriac Bank este parte a grupului UniCredit, care numără peste 3.900 sucursale. Grupul UniCredit este prezent pe piaţa din România şi prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities România, UniCredit CAIB România, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) şi UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).
Sursa: Agerpres