‘Universităţile din Oxford şi Cambridge au o lungă tradiţie în educarea premierilor britanici. William Gladstone, Margaret Thatcher, Tony Blair, toţi au studiat la Oxford. De fapt, de la primul – Robert Walpole – până la ultimul – David Cameron – 41 din 55 de prim-miniştri ai Marii Britanii au studiat la Oxford sau Cambridge. În ultimii ani, aceste două universităţi de clasă mondială au fost, de asemenea, Alma Mater pentru prim-miniştri şi preşedinţi din întreaga lume. Indira Gandhi, Benazir Bhutto şi Bill Clinton pentru a numi doar trei. Astăzi, un nou nume a fost adăugat la această listă. Mihai-Răzvan Ungureanu a ajuns primul absolvent de Oxford devenit prim-ministru în România. Felicitări lui şi, da, felicitări şi Oxford-ului (deşi mă mă doare s-o spun, am fost la Cambridge)’, scrie diplomatul britanic pe blogul personal.

El a amintit că anul trecut a găzduit o recepţie pentru toţi absolvenţii români ai universităţilor Oxford şi Cambridge, iar Ungureanu a fost oaspete de onoare, printre cei prezenţi aflându-se reprezentanţi din toate domeniile, precum mediul de afaceri, mediul academic, finanţe sau serviciul public.

Ambasadorul spune că în 1991, când a absolvit el Cambridge, nu erau români, dar în ultima vreme există o creştere a numărului de studenţi români la universităţi precum Cambridge sau Oxford, ceea ce reprezintă o dovadă a cât de departe a ajuns România.

‘Motto-ul colegiului lui Mihai-Răzvan, Oxford, punctează foarte bine – ‘Ad quattuor cardines mundi’ (‘în cele patru colţuri ale pământului’). Acum, inclusiv România’, mai scrie ambsadorul britanic pe blogul său.
SURSA: Agerpres