Restaurantele Subway vor intra în România prin intermediul francizei. Primul restaurant, cel care va fi deschis în Bucureşti, va fi cel deţinut de unul dintre primii cumpărători ai francizei Subway din România, a precizat Rumen Radev.

Până la această dată, "compania a semnat deja contracte de franciză cu şapte parteneri în Bucureşti şi cu alţi patru în restul ţării", a mai spus reprezentantul lanţului american de fast-food. Potrivit acestuia, cu fiecare dintre francizaţi compania se află în diferite stadii de pregătire.

În ce constă pregătirea francizaţilor

"Sperăm şi credem că primul restaurant Subway va fi deschis în România în această toamnă", însă deschiderea unui restaurant face parte dintr-un proces mai complex, spune reprezentantul companiei.

Potrivit acestuia, "procesul deschiderii unui restaurant Subway începe cu găsirea partenerului potrivit de franciză, după care urmează semnarea contractului de franciză. Odată semnat contractul, partenerul francizat trebuie să urmeze două săptămâni de training de franciză în Milford, SUA", explică Radev.

Potrivit acestuia, următorul pas este găsirea locaţiei potrivite şi începerea negocierilor privind contractul de închiriere, cu sprijinul Subway. Atât locaţia, cât şi nivelul chiriei sunt analizate la sediul central al Subway, adaugă Radev.

"Procesul descris durează şi suntem foarte atenţi în ceea ce priveşte selectarea partenerilor noştri şi a locurilor potrivite pentru restaurante", a mai spus acesta.

Subway este cel mai mare lanţ de restaurante fast-food la nivel mondial, cu 35.532 restaurante în 98 de ţări din întreaga lume.