Regatul Unit avertizează: Dominația acestei țări reprezintă o problemă mai mare

Potrivit lui Jeremy Fleming, directorul GCHQ, Occidentul trebuie să ia urgent măsuri pentru a preveni dominația Chinei în sectorul tehnologiilor-cheie ale secolului XXI. El mai spune că dacă Occidentul nu va lua măsurile necesare, atunci China ar pute prelua controlul asupra “sistemului de operare” global.

Peste câteva decenii, spune comunitatea de informații din Regatul Unit, China ar putea domina toate tehnologiile emergente din acest moment, în special inteligenţa artificială, biologia sintetică şi genetica.

China și Rusia nu trebuie să controleze aceste tehnologii

Jeremy Fleming a susținut un discurs la Imperial Collage în care a precizat că Vestul trebuie să ia măsuri dure pentru ca aceste tehnologii să nu fie controlate de China și Rusia. El a evocat un viitor pentru conturarea căruia puterile mondiale concurează dezvoltând cele mai bune tehnologii, cumpărând cele mai bune creiere şi dominând standardele globale ce vor guverna tehnologiile, informează Reuters.

Rusia, cea mai mare amenințare

Directorul Agenției britanice de supraveghere a comunicaţiilor a mai spus că Rusia rămâne cea mai mare amenințare la adresa Occidentului. Totuși, el a precizat că dominația Chinei pe termen lung în domeniul tehnologiilor reprezintă o problemă mult mai mare.

“Rusia influenţează vremea, în timp ce China modelează clima”, a spus directorul GCHQ.

Sursă foto: Dreamstime