Medicul Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă: numărul cazurilor de gripă este acum, înainte de începerea sezonului rece, de patru ori mai mare faţă de anul trecut. Numărul cazurilor confirmate deja la această oră este de 17, pe când în aceeaşi perioadă a anului trecut erau raportate doar 5 cazuri de gripă, a declarat medicul pentru România TV.

În sezonul trecut, 199 de persoane au murit în România din cauza gripei.

La nivel mondial, autorităţile sanitare se tem că ar putea izbucni o pandemie, care ar afecta în special ţările mai sărace, scrie dcnews.ro.

”Numărul cazurilor este de patru ori mai mare față de anul trecut. Țin să remarc faptul că niciun pacient nu era vaccinat. Cei mai expuși sunt cei cu vârsta de peste 65 de ani, copiii sub 5 ani, gravidele, persoanele imunodeficiente, pacienții cu afecțiuni cardiovasculare cronice sau cu afecțiuni respiratorii.

Se poate ajunge la forme grave, cu complicații care pot duce la afectarea inimii. Transmiterea bolii se face foarte rapid, pe cale aeriană, prin vorbire, tuse, strănut, Pentru a ne proteja este important să respectăm reguli simple: să evităm aglomerațiile, să evităm contactul cu persoanele bolnave, respectarea regulilor de igienă, evitarea stresului termic, un regim alimentar variat”, atrage atenţia medicul Tudor Ciuhodaru.