"Arestarea lui Vladimir Putin: reportaj din sala de tribunal" îl arată pe actualul premier rus în instanţa Hamovniceski din Moscova, unde este judecat de Viktor Danilkin, judecătorul care l-a condamnat la sfârşitul anului 2010 la un nou termen de închisoare pe fostul magnat al petrolului Mihail Hodorkovski, unul din criticii actualului regim de la Moscova.

Vocea din off explică faptul că Putin este judecat pentru "deturnare de bunuri publice", "abuz de putere", "escrocherii financiare" şi "participare la pregătirea actelor de terorism vizând semănarea terorii în rândul populaţiei şi exercitarea unei influenţe asupra organelor statului".

În înregistrare, Putin apare cu capul plecat, în picioare, într-o cuşcă în care compar de obicei inculpaţii în tribunalele din Rusia.

Videoclipul a fost postat pe contul YouTube LancelotChannel aparţinând agenţiei de publicitate Lancelot (www.lancelot-video.com) şi face publicitate filmului documentar "Asasinarea Rusiei" datând din 2002.

Acest film acuză Serviciul Federal de Securitate (FSB, ex-KGB) de orchestrarea atentatelor din 1999 în Rusia pentru a permite accederea la putere a lui Vladimir Putin, fost ofiţer KGB.

Unul din autorii filmului este fostul agent FSB Aleksandr Litvinenko, critic al regimului rus, care a murit în noiembrie 2006 la Londra, după ce a fost otrăvit cu poloniu radioactiv.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/v1hLtFn4CLU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>