Tragedie fără precedent în Salzburg, Austria. Un român în vârstă de 67 de ani a murit înecat după ce a sărit într-un râu pentru a recupera geanta unei femei. Potrivit ultimelor informații, se pare că acesta se ocupa cu vânzarea de ziare.

De menționat este faptul că, tragicul incident a avut loc în cursul serii de miercuri. De atunci și până joi seară, românul a fost căutat în râul Salzach, conform Radio Salzburg. Potrivit sursei citate, căutările au durat mai bine de o zi și s-au finalizat joi în cursul orei 21.30.

Trupul bărbatului a fost descoperit de echipa de salvare la un kilometru distanță de locul accidentului. Declarațiile au fost făcute de Markus Gewolf de la echipa de salvare din Bischofshofen.

Trupul bărbatului a fost găsit la 9 metri adâncime

Potrivit acestuia, românul a fost localizat cu ajutorul unui dispozitiv sonar, în mijlocul Salzachului direct în curent, în amonte, în fața centralei electrice Kreuzbergmaut. În ceea ce privește adâncimea, acesta a precizat că trupul bărbatului se afla la o adâncime de 9 metri.

Odată găsit, doi scafandri au pus o geamandură și apoi au mers încet la o adâncime de nouă metri pentru a putea recupera corpul bărbatului, în conetxtul în care vizibilitate zero.

Trebuie menționat faptul că în locul unde a fost găsit bărbatul se află zona de retragere a apei din centrală, motiv pentru care este atât de adâncă acolo, a mai spus Markus Gewolf.

Acesta a mai subliniat faptul că pentru a duce situația la bun sfârșit, serviciul de salvare din Bischofshofen a intervenit cu o echipă de 20 de persoane.