Laurenţiu Iulian Bulat a fost surprins de camerele de luat vederi ale unei filiale a băncii HSBC din Upper East Side, în apropiere de Manhattan, în timp ce monta un sistem de copiere, conform Agerpres.

Personalul băncii a anunţat serviciile de securitate, care şi-au trimis agenţii în zonă iar aceştia l-au ridicat pe Bulat, surprins în timpul "activităţii".

Asupra lui Bulat a fost găsit un echipament electronic folosit de spărgători la citirea cip-urilor cardurilor bancare şi efectuarea de extrageri frauduloase ulterioare.

Viza de şedere în Statele Unite ale Americii îi expirase, iar Bulat a continuat să rămână pe teritoriul american ajutând o reţea criminală care acţiona în Manhattan, Westchester şi Long Island.

Autorităţile au început urmărirea bandei în luna mai a anului trecut, a indicat un procuror din Manhattan.

Spărgătorii de bancomate sunt hoţi moderni, care acţionează cu mijloace sofisticate, fără a recurge la metodele "tradiţionale", mitraliere şi pistoale, pentru a devaliza o bancă, conform sursei citate de publicaţia americană.

Pentru fapta sa, Bulat, acuzat de complot şi fraudă bancară şi aflat deocamdată în detenţie provizorie, riscă să rămână 60 de ani după gratii.