,,Deficitul bugetar pe primele 10 luni a fost anul trecut 6,6 mld lei și anul acesta este 20,8 mld. lei. Adică este cu peste 14 miliarde mai mare.
14 miliarde de lei. Adică 4 miliarde de euro. Fix 600 km de autostradă, la standardul de cost al lui Boc. Ei, iată că am ratat-o și anul ăsta, la fel ca în ceilalți 28 de ani de la Revoluție, no problem, o facem la anul.
Banii aceștia nu s-au dus în școli sau în spitale. Nici măcar în acele spitale-scandal public, subiecte sensibile, pe care stă toată lumea cu lupa, cum e celebra secție pentru arși, care nici azi nu există. Banii aceștia s-au dus în salarii și pensii.
În salariile și pensiile unora, să ne înțelegem. Să trăiască ei bine. Fiindcă eu aș fi zis că, dacă tot e să facem wageledgrowth, atunci hai nene să distribuim astea 14 miliarde din elicopter, în mod egal la toată lumea. Dacă wageledgrowth are sens, nu ar fi fost așa mai just? De ce să facă growth doar avocatul poporului, parlamentarii, medicii, profesorii și pensionarii cu epoleți? Muncitorul de pe șantier ce are, el nu face growth? Adică Viorica Dăncilă face growth dar o coafeză nu? (nu râdeți) Mie de ce nu-mi dă nimeni o creștere cu 25%? Că și eu știu să fac growth, ia să vă arăt…
Pusă așa chestiunea, ridicolul devine evident. Băieții au folosit banii ca să-și tragă ei foloase necuvenite (salariul acestui premier este cel mai autentic folos necuvenit) și, pentru ca lumea să tacă din gură, au mai dat ceva mită electorală în stânga și în dreapta. Dar realitatea materială a acestei țări rămâne aceeași, a scris profesorul de economie Bogdan Glăvan, pe facebook.