După mai bine de 12 ani în care nu s-au făcut investiții de reabilitare, Podul Grant va intra în reparații, a decis miercuri Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

„Toţi au observat că Podul Grant se află într-o stare degradată pentru că nu s-au mai făcut investiţii din 2006. Vom face lucrările fără să perturbăm circulaţia. Vrem să terminăm în maximum doi ani”, a declarat primarul Capitalei Gabriela Firea la începutul şedinţei CGMB, informează News.ro.

Municipalitatea argumentează necesitatea lucrărilor prin faptul că podul se află într-o stare degradată, iar la ultima expertiză, cea din 2016, starea podului a fost încadrată la „nesatisfăcătoare!.

„În conformitate cu expertiza tehnică emisă în anul 2016 pentru podul Grant, au rezultat o serie de neconformităţi, respectiv indicele de stare tehnică al podului principal (…) se încadrează în clasa de stare tehnică IV – stare nesatisfăcătoare. (…) Astfel, pentru a se asigura condiţiile minime de siguranţă a circulaţiei sunt necesare lucrări de reparaţii ale infrastructurii şi suprastructurii”, se arată în proiectul de hotărâre.

Durata lucrărilor ce vor fi realizate de Administraţia Străzilor este estimată la doi ani.