Un ofițer de la Penitenciarul Tulcea are probleme mari. Acesta a fos trimis în judecată pentru luare de mită. Este vorba despre Cătănoiu Ciprian Irinel, ofiţer în cadrul Penitenciarului Tulcea. Potrivit unei informări transmise de DNA,  procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu a acestuia, pentru săvârșirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Potrivit sursei citate, totul s-a întâmplat în perioada 2018-2021. În ceea ce privește sumele, acestea au variat între 5.000 de euro și 2.5000 de lei. DNA mai precizează că banii urmau să-i asigure protecția inculpatului, dar condiții favorabile de executare a pedepselor pentru anumiți martori.

”În perioada 2018 – 16 februarie 2021, inculpatul Cătănoiu Ciprian Irinel, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins şi primit de la două persoane (martori în cauză) sumele de 5.000 euro şi 2.500 lei în schimbul efectuării unor acte contrare îndatoririlor de serviciu. Concret, pentru banii primiţi, inculpatul ar fi trebuit să asigure protecţia şi condiţii favorabile de executare a pedepselor pentru cei doi martori şi pentru alte două persoane, toţi deţinuţi în Penitenciarul Tulcea”, a transmis, luni, DNA.

Ofițerul a fost prins în flagrant

De menționat este faptul că, potrivit procurorilor, la data de 16 februarie 2021, inculpatul Cătănoiu Ciprian Irinel ar fi fost surprins în flagrant după ce ar fi primit de la unul dintre martori suma de 1.500 euro. Totodată, el ar mai fi pretins, în scopul menţionat mai sus, şi suma de 2.000 euro care urma să fie plătită în luna martie a anului 2021.

În acest context și dată fiind situația actuală, procurorii au dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului, prin indisponibilizare, până la concurenţa sumei de 3500 euro şi 2500 lei, asupra bunurilor deţinute de inculpat.

În prezent, dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa cu propunere de a se menţine măsura asiguratorie dispusă în cauză şi înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.