Xia Jiantong, care va fi primul chinez care va deţine în totalitate o echipă engleză de fotbal, a precizat că firma sa Recon Group ar putea plăti peste 100 milioane de lire sterline (146 milioane de dolari) pentru Aston Villa, adăugând însă că nu are de gând să "arunce cu bani" pentru a relansa acest club.

Aston Villa a intrat într-un declin după ce în 2006 a fost cumpărat de americanul Randy Lerner pentru 125 de milioane de dolari. La finalul acestui sezon, Aston Villa a retrogradat din Premier League, după ce a câştigat doar trei partide.

Preluarea de către un om de afaceri chinez a unuia din cele mai vechi cluburi de fotbal din Anglia vinde după ce în luna decembrie a anului trecut un consorţiu de investitori chinezi a plătit 375 milioane de euro (400 milioane de dolari) pentru a prelua un pachet de 13% din acţiunile unui grup care deţine mai multe cluburi de fotbal printre care şi Manchester City. De asemenea, la începutul lui 2015, un alt miliardar chinez, Wang Jianlin, proprietarul conglomeratului de companii Wanda, considerat unul dintre cei mai bogaţi oameni din China, a cumpărat 20% din acţiunile clubului de fotbal spaniol Atletico Madrid pentru 45 de milioane de euro.

La începutul acestei luni, Reuters, citând o sursă din apropierea discuţiilor, a informat că fostul premier italian Silvio Berlusconi negociază vânzarea clubului de fotbal AC Milan cu un consorţiu chinez.

SURSA: Agerpres