Un cunoscut baschetbalist a fost forțat să se vaccineze: Nu este ceva ce am vrut să fac

Atacantul echipei Golden State Warriors, Andrew Wiggins, a precizat că a simțit că nu are de ales decât să se vaccineze împotriva coronavirusului pentru a mai putea juca în NBA. Sportivul declarat în luna martie a acestui an că se va vaccina doar dacă va deveni obligatoriu. Amintim că acesta a solicitat o scutire pe motive religioase, însă NBA a respins cererea sportivului în luna septembrie.

„Simt că singurele opţiuni au fost de a mă vaccina sau de a nu juca în NBA. A fost o decizie grea. Să sperăm că va funcţiona pe termen lung şi peste zece ani sunt încă sănătos”, a declarat Wiggins, după ce Warriors a câştigat, luni-seară, meciul din pre-sezon cu Portland Trail Blazers, cu 121-107.

Antrenorul principal al echipei Golden State Warriors a confirmat că Andrew Wiggins a primit vaccinul anti-COVID.

„Mă simt bine că joc, dar faptul că m-am vaccinat va fi ceva care îmi va rămâne mult timp în minte. Nu este ceva ce am vrut să fac, am cam fost forţat să fac asta”, a spus sportivul.

Sportivul nu poartă pică echipei sale

Atacantul echipei Golden State Warriors spune că nu are nimic împotriva echipei sale deoarece regula nu a fost făcută de aceasta.

„Nu ei au făcut regula. Dar cred că trebuie să faci anumite lucruri ca să lucrezi şi pare că nu deţii corpul tău. La asta se rezumă. Cred că ei a făcut reguli cu privire la ceea ce intră în corpul tău şi la ceea ce faci, dacă vrei să lucrezi în societate, astăzi. Să sperăm că încă există o mulţime de oameni care sunt mai puternici decât mine şi continuă să lupte, să susţină ceea ce cred ei şi să sperăm că asta va funcţiona pentru ei” a afirmat el.

Acesta a mai spus că în familia sa nimeni nu este vaccinat.

„Nu este ceva în care credem cu adevărat în familie. Ei ştiu că trebuie să o fac. Ori mă vaccinez, ori nu mai joc baschet, aşa a venit. Am 26 de ani. Am doi copii. Vreau mai mulţi copii. Încerc să fac ceva care să genereze cât mai mulţi bani pot obţine pentru copiii mei şi pentru viitorii mei copii, încercând să aduc o bunăstare generală. Aşadar, am intrat în joc, am riscat şi să sperăm că sunt bine”, a adăugat jucătorul.

NBA avertiza cu privire la noile politici anti-COVID

Luna trecută, NBA a avertizat cluburile Golden State Warriors, New York Knicks şi Brooklyn Nets că noile politici anti-Covid-19 stabilite de guvernele locale vor interzice oricărui jucător nevaccinat să joace în meciurile de acasă din New York şi San Francisco.

În plus, NBA a anunţat, în septembrie, că jucătorii nevaccinaţi care nu respectă dispoziţiile locale privind vaccinarea nu vor fi plătiţi pentru partidele pe care le ratează.