'Este o decizie dificilă. În politică este o tradiţie să se treacă la altceva. Dar pe de altă parte trebuie să vezi până în ce punct nu a fost bine' ceea ce a făcut candidata democrată, a declarat el pe CNN.

Fostul procuror antimafia, citat ca posibil viitor ministru al justiţiei în guvernul Trump, afirmă că Hillary Clinton 'nu a constituit niciodată obiectul unei anchete pentru sutele de milioane de dolari' pe care le-ar fi deturnat – potrivit lui – de la fundaţia Clinton.

'O justiţie egală pentru toţi este unul dintre principiile noastre cele mai importante', a continuat Giuliani.

Fundaţia Clinton a fost creată de Bill Clinton în momentul plecării sale de la Casa Albă, în 2001. Organism caritabil, care a colectat circa două miliarde de dolari de la crearea sa, a fost criticat virulent de republicani în timpul campaniei electorale. Aceştia o acuză pe Hillary Clinton de conflicte de interese când conducea diplomaţia americană, iar fundaţia primea donaţii importante din străinătate.

Donald Trump a acuzat-o la sfârşitul lunii august pe rivala sa democrată că s-ar fi dedat unei forme de 'corupţie' demnă de 'lumea a treia' prin fundaţia Clinton.

Pe de altă parte, Rudy Giuliani, care a ocupat deja o funcţie de prim ordin în Ministerul Justiţiei, sub preşedinţia lui Ronald Reagan (1981-1989), nu a confirmat că ar deveni ministru al justiţiei, dar a spus că are 'energia necesară' pentru aceasta. 'Şi nu există probabil nimeni care să cunoască mai bine decât mine Departamentul Justiţiei', a adăugat el.

Giuliani, autor al unor declaraţii senzaţionale în timpul campaniei prezidenţiale şi susţinător neabătut al lui Donald Trump, a fost primar al New York-ului între anii 1984 şi 2001. El era în funcţie în timpul atacurilor din 11 septembrie 2001.AGERPRES