Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis să sesizeze Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) pe tema închiderii parcurilor seara, a anunţat, luni, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, el motivând că foarte mulţi tineri se întâlnesc seara şi nu respectă normele sanitare impuse în perioada epidemiei cu noul coronavirus.

El a precizat că s-a discutat această chestiune în şedinţa CMBSU de luni, însă acest organism nu poate lua o astfel de decizie.

Decizia, discutată în ședința CMBSU

“Pe ordinea de zi a comitetului a fost luată în discuţie această măsură, însă nu poate Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă să adopte o astfel de măsură, fiind vorba de prezumtive limitări de drepturi şi libertăţi, fapt pentru care s-a decis să sesizăm cu această problemă Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi, dacă apreciază necesar ca la un anumit grad de infectare, nu doar pentru Bucureşti, la nivel naţional, să fie luată şi o astfel de măsură, va fi reglementată prin HG”, a explicat prefectul.

Potrivit acestuia, din discuţiile purtate cu reprezentanţii structurilor de ordine, a reieşit că, după ora 22,00, foarte mulţi tineri se întâlnesc în parcuri, unde au loc petreceri fără respectarea normelor de protecţie sanitară.

Parcurile, închise după 10 seara

“Din punctul meu de vedere, personal, din discuţiile pe care le-am avut cu reprezentanţii structurilor de ordine şi siguranţă publică, după ora 22,00, atunci când activităţile localurilor şi teraselor din municipiul Bucureşti încetează, foarte mulţi tineri se întâlnesc în anumite zone în parcuri şi zone de agrement şi au loc acolo adevărate petreceri, cu nerespectarea nici celor mai simple norme de protecţie sanitară”, a afirmat Traian Berbeceanu.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) se va reuni, luni, pentru a actualiza lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat în contextul pandemiei de COVID-19.

„Astăzi este şedinţa săptămânală, obişnuită, a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care are ca principal obiectiv acela de a actualiza lista ţărilor pentru a stabili măsurile care se impun pentru ţările care depăşesc indicele de răspândire din România sau pentru a scoate ţări care au coborât sub nivelul de răspândire de la măsurile pe care le aplicăm”, a anunţat premierul Ludovic Orban, la sediul PNL.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea