Este vorba despre Ion Popa. Acesta a demisionat din funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției la numai trei săptămâni după numire, anunță Realitatea TV.

Ion Popa a fost numit pe data de 9 mai de premierul Viorica Dăncilă în funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției.

Judecătorul a avut mai multe reacții dure la adresa magistraților care se întâlnesc cu diplomații străini.

”În contextul acestor ultime texte, întâlnirile „fireşti” dintre oficialii români din sistemul de justiţie şi includem aici şi pe judecători şi procurori ut singuli, pe de o parte şi reprezentanţii misiunilor diplomatice străine pe de altă parte, capătă o cu totul altă conotaţie. Aşa cum am arătat în supra, în cadrul acestor întâlniri, conform chiar spuselor oficialilor români se discută „aspecte legate de funcţionalitatea şi independenţa sistemului judiciar”,sunt formulate doleanţe de către „tinerii judecători”, sunt expuse aspecte de la întruniri privind justiţia română ale oficialilor români, inclusiv ale preşedintelui României, sunt relatate aspecte reieşite din dosarele unor foste servicii secrete româneşti (S.I.P.A.), etc. În opinia noastră, pornind şi de la temele abordate, astfel de întâlniri nu pot fi calificate ca având un caracter privat, pentru că subiectele discutate nu se referă la trasee turistice, jocul de golf ori membrii de familie, ci vizează aspecte foarte concrete ale organizării şi funcţionării sistemului judiciar al Statului Român, aspecte care reprezintă probleme interne ale Statului Român şi care, cu o singură excepţie, sunt de competenţa exclusivă a autorităţilor române”, mai scria judecătorul Popa în studiul citat.