Elena Udrea a declarat astăzi, la comisiile parlamentare de administraţie, că a avut o discuţie cu premierul Emil Boc legată de locuinţele ANL şi de un proiect prin care ar urma să fie vândute aproximativ 9.000 de locuinţe ANL construite deja. Sumele încasate ar urma să fie folosite pentru asigurarea finanţării programului de construcţie de locuinţe pentru închiriere pentru tineri.

„Până acum sunt gata de vânzare 9.000 de locuinţe ANL, cu sumele pe care le-am încasa în urma vânzării acestor locuinţe am putea asigura finanţarea pentru desfăşurarea programului de construcţii de locuinţe pentru tineri destinate închirierii prin ANL, urmând ca banii pe care îi avem alocaţi de la bugetul de stat pentru construcţia acestor locuinţe prin ANL să-i mutăm către reabilitările termice şi către alte proiecte”, a explicat Elena Udrea.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a spus că este alocată suma de 186.178.000 de lei pentru construcţia de locuinţe. De asemenea, Udrea a spus că s-a discutat în şedinţa de guvern posibilitatea de a introduce vânzarea de locuinţe ANL în programul „Prima Casă”.

Elena Udrea s-a prezentat azi în faţa comisiilor parlamentare de administraţie pentru obţinerea avizului legat de bugetul ministerului pe care îl coordonează,