‘Avem un caiet de sarcini unic pe care autorităţile publice locale, beneficiare ale fondurilor europene, ar trebui să îl folosească. Va fi obligatoriu după ce va fi aprobat de Comisia Europeană tocmai pentru a nu le mai lua foarte mult timp să gândească ei caietul de sarcini. În plus se mai întâmplă câteodată ca autorităţile publice locale, când gândesc caietele de sarcini, să le direcţioneze către anumite firme. Un caiet de sarcini tip, aprobat la nivelul Guvernului, reduce şi din posibilitatea de a direcţiona licitaţiile către anumite firme şi în acelaşi timp reduce perioada de derulare a procedurilor de achiziţie publice’, a precizat Elena Udrea.

Ea a adăugat faptul că există o decizie la nivelul primului-ministru de a determina autorităţile să înceapă procedurile de licitaţie în momentul în care au fost anunţate că un anumit proiect este eligibil şi să nu aştepte semnarea contractului de finanţare.

Elena Udrea a participat, joi, alături de premierul Emil Boc şi de alţi miniştri la Şimleu Silvaniei la o întâlnire cu oamenii de afaceri din judeţul Sălaj.