În acest moment Turcia are aproximativ 1.100 de soldaţi în zona Al Bab, conform ziarului turc.

Brigăzile de rebeli ale Armatei Siriei Libere, sprijinite de Turcia, au desfăşurat 1.400 de combatanţi la Al Bab. Noii combatanţi provin de la Alep, oraş recent recucerit de forţele guvernamentale cu ajutorul Rusiei.

Turcia a desfăşurat duminică artilerie şi blindate, la frontiera cu Siria, scrie şi agenţia de presă Anadolu, citată de France Presse.

Mai multe tancuri, vehicule militare de transport şi cel puţin 10 piese de artilerie au fost desfăşurate între Oguzegli şi Karkamis, în sudul ţării, la frontiera siriană, la aproximativ 40 de km de Manbij.

Noile manevre vin după ce trupele Turciei au înregistrat pierderi importante în confruntarea cu jihadiştii la Al-Bab.

Şaisprezece soldaţi turci au fost ucişi miercuri, cea mai sângeroasă zi pentru Turcia de la începutul ofensivei împotriva grupării Statul Islamic şi miliţiilor kurde, în august 2016. Armata turcă a anunţat că a ucis 12 terorişti ai grupării SI în acest sector, bilanţ imposibil de verificat.

Gruparea Statul Islamic a difuzat joi o înregistrare video care arată cum doi soldaţi turci sunt arşi de vii. Pe 29 noiembrie, armata turcă anunţase că a pierdut contactul cu doi militari aflaţi in misiune in nordul Siriei.
Sursa: Agerpres