Tour-operatorul german TUI, care va reveni pe piaţa românească de anul viitor, impune condiţia ca litoralul să fie deschis pe toată perioada sezonului estival, adică de la 1 mai până la 1 octombrie.

Ministrul interimar al Turismului, Elena Udrea, s-a întâlnit azi cu o delegaţie a grupului german TUI, cel mai mare tour-operator la nivel internaţional. Aceasta a declarat că începând de anul viitor va fi îndelinită condiţia tour-operatorului de funcţionalitate a sezonului pe tot parcursul sezonului estival.

România va fi inclusă în cataloagele TUI începând cu această lună. „Catalogul TUI, în care va apărea România, în maxim trei săptămâni va ajunge la 10.000 de agenţii revânzătoare ale grupului. Astfel, România va fi recunoscută ca destinaţie turistică de vară pentru clienţii TUI”, a spus Udrea, după întâlnire.

„România şi-a făcut temele”

Reprezentanţii tour-operatorului au declarat, după întâlnire, că doresc ca România să nu fie inclusă în cataloagele lor doar în 2010, ci că îşi doresc o acţiune de lungă durată. Directorul Departamentului Managementul Produsului al TUI Germania, Gero Eden, a adăugat că motivele pentru care grupul a renunţat la a opera pe piaţa românească în anul 2005 nu mai sunt actuale.

„Este foarte important ca turistul să se simtă în siguranţă, cum importante sunt calitatea serviciilor şi nivelul preţurilor. Toate acestea formează o balanţă care ne-a făcut să ne retragem în 2005. Acum, România şi-a făcut temele”, a mai spus Eden.

SURSA: Mediafax